Hlavní obsah

Fantastický Turek byl v Třinci vděčný za své dlouhé nohy

TŘINEC

Devětatřicetiletý brankář Roman Turek v pátek názorně předvedl, že odchod do hokejového důchodu by byl v jeho případě předčasný. Chytal fantasticky. Nejlepší z mnoha výborných zákroků předvedl v 52. minutě. Mountfield se bránil ve třech proti pěti a Peterek s Růžičkou před brankou rychle kombinovali. Turek pak střelu vyrazil špičkou boty.

Článek

„Puk jsem stihnul jenom díky svým dlouhým nohám. A také proto, že ta rána nebyla kdovíjak prudká,“ zamyslel se hrdina zápasu. Turek kapituloval 124 vteřin před koncem základní hrací doby. „Zpoza branky přiletěla přihrávka na volného hráče, jeho střelu jsem vyrazil, bohužel k dalšímu Třinečákovi. Na něj jsem už neměl,“ pravil.

Když přišla řeč na výrazný rozdíl v počtu vyloučených (Třinec sedm, Mountfiled třináct), brankář Jihočechů to nekritizoval. „Brzy bylo jasné, že rozhodčí pískají všechno. A my jsme často zbytečně faulovali i v útočné třetině,“ konstatoval.

A že Mountfield přišel o tři body nedlouho před koncem normálního času, Turka také neštvalo. „Za špatnou hru ve třetí třetině musíme být rádi, že to tak dopadlo.“

Reklama

Související témata: