Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 1:2České Budějovice vyhrály díky gólu Kůrky v Třinci v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Melichar 0 : 1
58. Květoň 1 : 1
64. Kůrka 1 : 2

Hokejisté Českých Budějovic uspěli i ve druhém extraligovém kole, když vyhráli 2:1 v prodloužení na ledě Třince. Vyrovnaný zápas dvou celků, které vstoupily do nejvyšší soutěže vítězně, rozhodl gól Tomáše Kůrky v přesilové hře v 64. minutě.

Článek

Zatímco Budějovičtí oproti středě změnu v sestavě neudělali, Třinečtí hráli od úvodní minuty pouze na tři útočné formace. První vzrušení připravil divákům Polanský, vyraženou střelu Poláka však do branky neusměrnil.

Na druhé straně zahrozili hosté, Hamerlíka ale Huml z ostrého úhlu nepřekonal. Přesto skóre třineckého gólmana nezůstalo dlouho čisté. Obránce Melichar vystřelil od modré a po teči jednoho z clonících hráčů zapadl puk za překvapeného Hamerlíka.

Hosté mohli záhy vedení zvýšit, pohlednou kombinaci tria Hudce, Huml, Veselý zakončil poslední jmenovaný střelou z mezikruží doprostřed brány. Po něm Šimánek na dvakrát nevyzrál na Turka. Z gólu se radovali i Třinečtí, branka však nebyla uznána, neboť padla po vypršení času určeného pro první třetinu.

Druhou část zahájili Oceláři šancí Semana, který se neprosadil z mezikruží, a pak už byli nebezpečnější hosté. V sólovém úniku neuspěl Mertl, v souboji s Hamerlíkem prohrál dvakrát reprezentační útočník Kůrka. Domácí hráči kontrovali až po půlhodině hry, kdy Výtisk poslal do sóla Peterka, ten tísněný dvojicí obránců však nedokázal pořádně zakončit a po něm Balej mířil vysoko nad. Hosté mohli své vedení v závěru prostřední části i zvýšit, ale hrubku Zíba nepotrestal Vak.

Poslední dějství odstartoval dvěma šancemi hostující Hudec a pak to už bylo zejména souboj třineckých přesilovkových formací s obranou hostí. Tato herní činnost je však prozatím slabinou slezského týmu, celkově jich v zápase nevyužil třináct, navíc měl v závěrečné třetině dvě početní výhody pěti proti třem.

V nich trefil Balej tyč, Kohn v nadějné pozici přestřelil a ani Růžička puk za Turka nepropasíroval. Hosté podnikli nebezpečné výpady Mertlem a Gulašem, ale bez gólového efektu. A tak je stihl trest. Domácí v závěrečném náporu přeci jen pokořili jejich obranu, když střelu Polanského dopravil do prázdné branky pohodlně Květoň.

V prodloužení se hrálo tři minuty bez vážnějšího ohrožení, pak se ale Malec dopustil faulu a hosté nabídnutou přesilovku přetavili ve vítězný gól, když Kůrka zužitkoval křížnou přihrávku Sailera.

HC Oceláři Třinec - HC Mountfield České Budějovice 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 58. D. Květoň (Polanský, Martynek) - 8. Melichar, 64. Kůrka (Sailer, Snopek). Rozhodčí: Husička, Hradil - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:13. Využití: 0:1. Diváci: 3675.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Cartelli, Malec, Výtisk, Zíb, Lojek - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Kohn, M. Růžička - Tomas, Polanský, V. Polák. Trenéři: Marek a Kopřiva.
České Budějovice: Turek - Ptáček, Gřegořek, L. Poživil, Vydarený, Melichar, Snopek, Macháček - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Tlačil a Kupka.

Reklama

Související témata: