Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 3:2Rachůnek zajistil Zlínu těsnou výhru nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Pabiška 0 : 1
12. Záhorovský 1 : 1
21. Köhler 2 : 1
24. Král 2 : 2
25. Rachůnek 3 : 2

ZLÍN

Hokejisté Zlín vyhráli ve druhém extraligovém kole nad Mladou Boleslaví 3:2 a navázali tak na výhru z Pardubic. Vyrovnané utkání rozhodl gól Ivana Rachůnka ve 35. minutě.

Článek

Po opatrném začátku byl na začátku páté minuty vyloučen za sekání hostující Bahenský. Berani měli poprvé v utkání výhodu přesilové hry, která byla za necelou minutu po faulu Krále na Důrase ještě znásobena. Ve slibné šanci se ocitl Köhler, ale gólmana Schwarze nepřekonal.

Stejná šance v početní převaze pět na tři se naskytla vzápětí i Středočechům, neboť na trestnou lavici odešli Vlach a Balán. Mladá Boleslav ukázala Zlínu, jak se má tato početní výhoda zužitkovat. Po necelé půlminutě předvedl domácím lekci s úspěšným zakončením Pabiška. Po ukázkové kombinaci měl před sebou zcela odkrytou pravou stranu Sedláčkovy brány.

Do třetice v krátkém sledu se hrála dvojnásobná přesilovka, tentokráte ve prospěch zlínských barev. První dvě řady Zlína roztočily před Schwarzem pověstný kolotoč, ale boleslavský gólman všechny šance Zlína zneškodnil. Dvakrát se ocitl ve vyložené pozici Kollár. Zlín paradoxně vyrovnal až po skončení početní převahy. Ideální příhru Kollára zpoza branky usměrnil do sítě pohotový Záhorovský.

Zlín měl do druhé třetiny doslova raketový nástup. O vedení se postaral po 32 sekundách Köhler, který se dostal k odraženému kotouči a vymetl horní růžek boleslavské svatyně. Schwarz nestačil zareagovat, neboť měl přes obránce zcela zakrytý výhled. Hosté se dostali zpět do utkání zásluhou kapitána Krále, který využil další přesilovku.

Středočeši doplatili v dalším průběhu na svou nedisciplinovanost a řadu vyloučených hráčů. Berani šli podruhé v zápase do vedení ve 35. minutě, neboť kotouč po střele Rachůnka doplachtil se štěstím za Schwarzova záda. Těsně před druhou sirénou odmítl dvoubrankový náskok Vlach. Svěřenci Zdeňka Venery promarnili řadu přesilových her, ve kterých jim vázla především koncovka.

Hra na začátku třetí třetiny příliš vzruchu nepřinesla. Domácí úspěšně bránili jednobrankový náskok a nepustili hosty do vážnější šance. Naopak mohli sami zvýšit těsný náskok, do slibné šance se dostali Leška, Köhler a Kollár. Boleslav se odhodlala půldruhé minuty před závěrem třetí třetiny k power play, která byla zvýhodněna ještě vyloučením Důrase za zdržování hry. Berani však těsnou výhru udrželi až do závěrečné sirény.

PSG Zlín - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Záhorovský (Kollár), 21. Köhler, 35. Rachůnek (Důras) - 8. Pabiška (R. Král, J. Kasík), 24. R. Král (Pabiška). Rozhodčí: Mikula, Šír - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 8:13. Využití: 2:2. Diváci: 4180.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Kučný, Linhart, Lučka - Rachůnek, Leška, Köhler - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, R. Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Ferebauer, Macho. Trenéři V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: