Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 1:4Slavia pokazila Karlovým Varům křest nové haly a vyhrála 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Skuhravý 1 : 0
27. Sklenář 1 : 1
32. Vondrka 1 : 2
44. Beránek 1 : 3
47. Branda 1 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů si na první extraligové vítězství ve své nové hale musí počkat, protože při dnešním premiéře prohráli s pražskou Slavii 1:4. Úřadující mistr sice vedl v repríze finále posledních dvou let po trefě kapitána Václava Skuhravého ze šesté minuty, ale Slavia výsledek otočila a oslavila zisk prvních bodů v sezoně. Energie naopak na výhru v Kladně nenavázala.

Článek

Kouč Slavie Vladimír Růžička po úvodní domácí porážce s Třincem 4:5 dal přednost v brance Nerudovi místo Furcha. Pražané byli v úvodu aktivní, ale gólman Mensator byl pozorný. Potom se snažil překvapit Nerudu zpoza branky Skuhravý. V šesté minutě už se domácí radovali, když nejdříve Košťál trefil levou tyč a Skuhravý pohotově dorazil puk do odkryté branky. Zvýšit se snažili Kristek a Zaťovič.

Hosté měli dvakrát výhodu přesilové hry po trestech Němce a Skuhravého, ale nedokázali vyrovnat. Především v druhé přesilovce měl dvě možnosti Hruška. V 19. minutě se vyznamenal Neruda, který včas skočil pod nohy ujíždějícímu Skuhravému. V další dobré pozici minul jeho spoluhráč z útoku Kumstát.

Blízko vyrovnání byl ve 24. minutě Červenka, povedlo se to až v 27. minutě, kdy projel do útočného pásma Čermák a při signalizovaném vyloučení po jeho přihrávce úspěšně dorazil Sklenář. Při Tomicově trestu mohl vrátit vedení Energii Kumstát, ale byl faulován Kadlecem a Neruda navíc jeho pokus kryl.

Následovala 88 vteřin trvající výhoda domácích pěti proti třem, ale Pražané odolali. Jejich gólman vychytal opět osamoceného Kumstáta. Slavia navíc v 32. minutě podruhé udeřila. Po Endálově nedotaženém blafáku se dostal puk mezi kruhy k Vondrovi, který tvrdou ránou překonal Mensatora.

Karlovarští se marně snažili o odpověď a na začátku závěrečného dějství na tom byli ještě hůř. Po Vondrkově přihrávce ještě neuspěl Červenka, ale v 44. minutě vyslal Hruška do sóla Beránka, který se nemýlil. Vedení hostů navýšil za tři minuty v přesilovce Branda a Růžičkův soubor už si výhru bez potíží pohlídal. Domácí neuspěli ani v další přesilovce pěti proti třem, tentokrát trvající 61 vteřin. Neruda už neinkasoval ani při dalších přesilovkách soupeře.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Skuhravý (Košťál) - 27. Sklenář (M. Čermák), 32. Vondrka (Endál, Červenka), 44. Beránek (D. Hruška), 47. Branda (Červenka). Rozhodčí: Kubeš, Souček - R. Prchal, Kis. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 5755 (vyprodáno).
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Mucha, Dobroň, Čutta, Prošek, Hájek, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Haščák, Pech, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Kolařík, Drtina, Špelda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Branda, Červenka, Tomica - Micka, V. Růžička ml., Doležal - P. Jelínek, Sklenář, M. Čermák - Endál. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: