Hlavní obsah

Plzeň - Kladno 2:1Vlasák řídil obrat Plzně proti Kladnu, které podruhé prohrálo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Šmach 0 : 1
47. Vlasák 1 : 1
48. Vlasák 2 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně porazili ve svém premiérovém domácím utkání v sezoně Kladno 2:1 a po dvou kolech mají tak na svém kontě maximální počet šesti bodů. Středočeši na první body stále čekají. Hosté sice dlouho díky vynikajícímu výkonu brankáře Kopřivy drželi těsné vedení z první třetiny, v závěrečné dvacetiminutovce ale domácí Vlasák dvěma góly během necelé minuty skóre otočil.

Článek

Po efektním nástupu na led reflektujícím nový znak s indiánem si domácí vytvořili nápor, ale ani série tří přesilovek v rychlém sledu za sebou jim ke vstřelení branky nepomohla. Navíc rozchytili kladenského gólmana Kopřivu, který se stihl včas přesunout proti střele Straky a zlikvidoval i samostatný únik Kanaďana Bomersbacka.

Hosté se směrem dopředu připomněli až v 16. minutě, kdy po chybě plzeňské obrany jel sám na Pöpperleho Bělohlav. Brankářská posila ze Sparty si ale s jeho blafákem nadvakrát poradila.

Ještě blíže vedoucí brance byli hosté během dvojnásobné početní výhody trvající celé dvě minuty. Bombu Kaberleho od pravého mantinelu však zastavila levá tyčka a zbytek dlouhého oslabení již domácí obětavě ubránili. Zaplněné hlediště přesto za chvíli při hře čtyři na čtyři zmrazil přesnou střelou nad vyrážečku z levého kruhu Šmach - 0:1.

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí. Hosté ale hrozili z protiútoků do rozhozené obrany. V polovině utkání se dokonce dostali do přečíslení dva na jednoho v oslabení. Pöpperle ovšem zlikvidoval střelu Tomajka a dorážející Šmach nestihl zasunout volný kotouč za čáru. Mnohem větší střelecké manévry se odehrávaly v útočné třetině Plzně. Bez gólového efektu. Kopřiva chytal pozorně a prostor na dorážky spolehlivě čistili kladenští obránci.

Paradoxně si největší šanci domácí vypracovali až ve vlastním oslabení v poslední minutě druhé třetiny, kdy se po nešťastném odrazu kotouče od rozhodčího dostali do přečíslení Straka s Vlasákem. Druhý jmenovaný však poslal dorážku vlastní střely za již překonaným Kopřivou těsně vedle branky.

V úvodu závěrečné třetiny dohrávali hosté přesilovku a dorážející Bělohlav na brankovišti nepřetlačil Pöpperleho beton. Poté měli opět více ze hry domácí a pokus Bomersbacka z mezikruží skončil na pravé tyči Kopřivovy branky. Překonat strážce kladenské branky se plzeňským podařilo až ve 47. minutě. Po uplynutí přesilovky se po kombinaci celého prvního útoku trefil zblízka Vlasák.

O necelou minutu později navíc po faulu na Adamského nařídili rozhodčí trestné střílení, ze kterého dokonal obrat v utkání přesnou střelou mezi betony znovu Vlasák. Vedení domácí uklidnilo a začali se více soustředit na obranu. Hosté se marně pokoušeli vyrovnat i v přesilovce. Pöpperleho vystrašila až nenápadná střela Bělohlava švihem, jež se odrazila od levé tyčky. V úplném závěru domácí přežili i oslabení umocněné hrou bez brankáře ze strany hostů.

HC Plzeň 1929 - HC Geus Okna Kladno 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 47. Vlasák (Benda, Bombersback), 48. Vlasák z trest. střílení - 19. Šmach (Frolík). Rozhodčí: A. Jeřábek, R. Polák - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:10, navíc Patera (Kladno) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 7576.
Plzeň: Pöpperle - J. Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O´Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Kracík, Tvrdík - Stránský, Jan Kovář, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý, Trončinský - Tomajko, Patera, Martin Procházka - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Tenkrát - Diviš, Frolík, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: