Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic se dostali do čela extraligy, Sparta dobyla Brno

PRAHA

Hokejisté Vítkovic se dostali do čela extraligy, když si v neděli ve 3. kole poradili doma s Plzní 5:2. Oceláři tak využili zaváhání Českých Budějovic, které prohrály s Kladnem 4:5 po nájezdech. Slavia předvedla obrat proti Litvínovu a vyhrála 4:2, hattrick vsítil Roman Červenka. Brno znovu padlo, tentokrát se Spartou 1:4, Karlovy Vary porazily po nájezdech Pardubice 4:3, Boleslav zdolala Třinec 3:1 a Zlín nestačil na Liberec 3:4.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský brankář Jiří Trvaj kryje jednu ze střel sparťanských útočníků.

Článek

V souboji dosud neporažených týmu se radovaly Vítkovice, když si doma poradily s dosud stoprocentní Plzní 5:2. Ocelářům se povedla zejména první třetina, ve které překonali hostujícího gólmana Svačina a Varaďa. Třemi body se blýsknul Petr Hubáček, jenž jeden gól dal a na dva nahrál.

Parádní kousek předvedl v neděli útočník Slavie Roman Červenka, jenž sestřelil hattrickem Litvínov, domácí vyhráli 4:2. Severočeši přitom vedli do 56. minuty 2:1, ale tři branky v rozmezí tří minut je poslaly do kolen a z Prahy odjedou svěřenci Jaroslava Hübla staršího s prázdnou.

Útočník Slavie Jakub Sklenář (vpravo) a litvínovský brankář Jaroslav Hüblfoto: Právo/Jan Handrejch

Brnu divácká kulisa znovu nepomohla

Brno neuspělo ani potřetí v řadě, se Spartou Kometě nepomohla ani divácká kulisa a Kometa prohrála 1:4. Za hosty se postupně prosadili Gulaši, Netík, Ton a Kratěna, čestný úspěch vsítil za domácí ex-znojemský útočník Jiří Dopita. Nováček soutěže tak klesl na poslední místo tabulky za Kladno.

Utkání plné zvratů viděli diváci v Českých Budějovicích, kde se nakonec radovali hosté z Kladna z výhry 5:4 po nájezdech. Domácí po první třetině prohrávali 0:2, ale ve druhé části otočili stav čtyřmi góly. Ani to však nestačilo, Středočeši druhým gólem Tentkráta a trefou Patery srovnali a v nájezdech měli více štěstí, rozhodující únik proměnil Horna.

Liberečtí se odpoutali od posledního místa, když si ze zlínského ledu odvezli tři body za výhru 4:3. Severočeši po dvou brankách v úvodním dějství přidali gól i ve druhé dvacetiminutovce. Přestože poslední část domácí vyhráli 2:1, na srovnání to nestačilo. Vítěznou trefu Liberce vsítil premiérovým gólem v sezóně Jan Hlaváč.

Pardubice znovu po nájezdech

Dvě utkání skončila v neděli po nájezdech. Zatím pokaždé dospělo utkání Pardubic do penaltového rozstřelo, tentokát prohráli Východočeši v této loterii s Karlovými Vary 3:4, vítěznou trefu vsítil brankáři Dominiku Haškovi hostující Václav Pletka.

Mladoboleslavští zapomněli na porážku od Zlína v posledním kole a na svém ledě si spravili chuť výhrou 3:1 nad Třincem. Dvěma góly přispěl ke třem bodům pro domácí forvard Richard Král, dvě přihrávky si připsal Boris Žabka. Třinečtí překonali domácí obranu pouze zásluhou Semana v 11. minutě.

HOKEJOVÁ EXTRALIGA - 3. kolo:
Č. Budějovice - Kladno 4:5 SN.on-line
Branky: 23. L. Květoň, 26. Huml, 30. Veselý, 39. Veselý - 16. a 48. Tenkrát, 4. M. Frolík, 51. Patera, vítězný nájezd Horna.
Vítkovice - Plzeň 5:2on-line
Branky: 5. Svačina, 12. Varaďa, 28. Burger, 55. Kvapil, 56. Hubáček - 26. Bomersback, 44. Straka.
Slavia - Litvínov 4:2on-line
Branky: 46., 56. a 58. Červenka, 55. Hruška - 7. Trávníček, 44. Jánský.
Pardubice - K. Vary 3:4 SN.on-line
Branky: 35. Starý, 50. Špirko, 56. P. Sýkora - 21. Kumstát, 32. Melenovský, 46. Hájek, vítězný nájezd Pletka.
Zlín - Liberec 3:4on-line
Branky: 12. a 51. I. Rachůnek, 59. Leška - 4. P. Nedvěd, 19. Podkonický, 26. Víšek, 45. Hlaváč.
Ml. Boleslav - Třinec 3:1on-line
Branky: 8. a 14. Král, 59. Boháč - 11. Seman.
Kometa Brno - Sparta 1:4on-line
Branky: 60. Dopita - 6. Gulaši, 9. Netík, 53. Ton, 58. Kratěna.

Reklama