Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 3:1Král dovedl dvěma góly Mladou Boleslav ke druhé výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Král 1 : 0
11. Seman 1 : 1
14. Král 2 : 1
59. Boháč 3 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejistům Mladé Boleslavi se na rozdíl od loňské sezóny v úvodu extraligy daří. Ve třetím kole dnes porazili Třinec 3:1 a připsali si druhé vítězství. Dvěma góly se o výhru zasloužil domácí kapitán Richard Král.

Článek

Skóre otevřel v 8. minutě, kdy se dostal nikým neatakován k puku a zakončil perfektně provedeným blafákem. Z jeho přihrávky mohl zvýšit vedení Žabka, ale puk mu nesedl. Místo toho hosté vyrovnali. Od modré nenápadně vypálil obránce Seman a jeho střela zapadla Schwarzovi, který měl zakrytý výhled, k levé tyči.

Domácí měli poté 40 sekund výhodu pět na tři, ale skórovat se jim podařilo až při návratu čtvrtého třineckého hráče na led. Střelcem byl opět Král, který tentokrát mířil přesně mezi betony gólmana Hamerlíka.

Ve druhé třetině měli Oceláři možnost tří přesilových her, ale pokusy Baleje, či Polanského šly buď mimo, nebo je pochytal brankář Schwarz. Podobně dopadly šance domácích.

Třetí část přinesla zvýšenou střeleckou snahu Ocelářů, ale pokusy Poláka, Růžičky i Tomase skončily na domácím gólmanovi. Schwarz si nemohl stěžovat na nedostatek práce, neboť Mladá Boleslav hrála trochu laxně, ale nakonec dovedla zápas k vítězství. Ke konci třetiny již hrál Třinec vabank, což domácím dalo několik možností k brejku a v 59. minutě jeden využili. Podél levého mantinelu unikl Sýkora a nahrál volnému Boháčovi, pro kterého nebyl problém do odkryté branky zakončit. Hosté ještě zkusili hru bez gólmana, ale na výsledku se nic nezměnilo.

BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Král (Žabka, Sup), 14. Král (Žabka, J. Kasík), 59. Boháč (T. Sýkora, Macho) - 11. Seman (Balej, Kohn). Rozhodčí: Šindler, Pešina - Bláha, Pešek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 3120.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Jindra - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Ferebauer, Macho. Trenéři : V. Čermák a Šejba.
Třinec: Hamerlík - Cartelli, Výtisk, Malec, Seman, Zíb, Hrabal, Lojek - D. Květoň, Polanský, Martynek - Tomas, V. Polák, Peterek - Balej, Kohn, M. Růžička - Kanko, Podešva, Kútny. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: