Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 5:2Vítkovice porazily Plzeň a jsou v čele extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Svačina 1 : 0
12. Varaďa 2 : 0
26. Bomersback 2 : 1
28. Burger 3 : 1
44. Straka 3 : 2
55. Kvapil 4 : 2
56. Hubáček 5 : 2

Hokejisté Vítkovic zvítězili i ve třetím utkání nové sezóny, když dnes porazili na svém ledě Plzeň 5:2. Ostravané předčili svého soupeře ze západních Čech především v produktivitě a dvěma slepenými brankami v závěru potvrdili své vítězství, díky němuž vystřídali právě Plzeň na čele průběžného hodnocení O2 extraligy.

Článek

Vítkovice nastoupily do utkání aktivně a Pöpperleho prověřil tvrdou ranou obránce Rehák, ovšem zamířil těsně vedle. V páté minutě už ale domácí vedli, když Svačina zblízka překvapil bekhendem plzeňského brankáře a zavěsil kotouč pod horní tyčku. Plzeň se do první velké šance dostala až v osmé minutě ve vlastním oslabení, nicméně Dvořák po samostatném úniku zamířil jen do tyče.

Ve 12. minutě nabízel další velkou šanci svému spoluhráči Kovář, ale Matějovský se před vítkovickou brankou nedokázal prosadit. Vzápětí udeřilo na druhé straně. Varaďa vyřešil přečíslení plzeňské obrany tvrdou střelou, která Pöpperlemu propadla do sítě. V závěru úvodní části měli více ze hry hosté, avšak domácí mužstvo podržel opět gólman Štěpánek. Ten zlikvidoval několik pokusů z bezprostřední blízkosti v podání Adamského a v 19. minutě se stihl bleskově přesunout i proti pokusu Martina Straky.

Zvýšená aktivita plzeňských hokejistů přinesla Západočechům odměnu na počátku 26. minuty, kdy Bomersback tečí v přesilovce snížil. Vítkovice ovšem našly na kontaktní branku rychlou odpověď. O dvě minuty později se v početní výhodě domácích dostal puk k volnému Burgerovi, který střelou do horního rohu opět navýšil ostravský náskok - 3:1. Krátce poté mohl přidat čtvrtou branku Svačina, jenž utekl hostujícím obráncům podél mantinelu, nicméně na Pöpperleho nevyzrál.

Ve 35. minutě musel Štěpánek řešit druhý samostatný únik Plzně a ani tentokrát nezklamal - Hvilovu střelu vytěsnil lapačkou nad branku. Hned vzápětí se do velké šance na druhé straně dostal Štefanka, jeho pokus však plzeňskou klec minul. V následujících desítkách vteřin pak Západočechům zle zatápěla Burgerova řada, ovšem bez úspěchu.

Úvod poslední třetiny vzala do svých rukou opět Plzeň. Po šanci Kováře hned ze 41. minuty se ke snížení protlačil Straka a ve 44. minutě to bylo opět pouze o gól. Západočeši byli i nadále výrazně aktivnější a zdálo se, že vyrovnávací branka visí ve vzduchu. Nejblíže jí byli Plzeňští v 50. minutě, kdy obránce Modrý vyškolil ostravské obránce i Štěpánka, ovšem následná přihrávka na brankoviště adresáta nenašla.

V 55. minutě však tlak hostí ukončila akce Hubáčka, po jehož přihrávce vystřelil Kvapil a nejistá Pöpperleho lapačka zklamala podruhé. Nalomenou Plzeň pak o minutu později definitivně dorazil sám Hubáček, který v přesilovce objel branku a střelou po ledě zvýšil na 5:2. Plzeňský tlak byl rázem pryč a v 57. minutě mohl zvýšit z několika šancí opět Svačina, kterému dnes ale nebylo přáno. V závěru mohli hosté ještě korigovat skóre z trestného střílení, nicméně Štěpánek svůj výborný výkon korunoval zákrokem proti Vlasákovi a změnu skóre již nepovolil.

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Svačina (Klimek, Strapáč), 12. Varaďa (R. Hruška), 28. Burger (Hubáček, Varaďa), 55. Kvapil (Hubáček, Štefanka), 56. Hubáček (Jurečka) - 26. Bomersback (Straka, Modrý), 44. Straka (Vlasák, Benda). Rozhodčí: Jeřábek, Kubeš - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. Diváci: 4175.
Vítkovice: Štěpánek - Kuboš, Stehlík, Jurečka, Rehák, Sičák, Trnka - Treille, Štefanka, Krenželok - Kvapil, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Varaďa - Klimek, Strapáč, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Mezei, Benda, O'Brien, Dresler - Bomersback, Straka, Vlasák - Hvila, Kracík, Tvrdík - Stránský, Kovář, Matějovský - Dvořák, Heřman, Adamský. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: