Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 3:4Pardubice si opět vyzkoušely nájezdy, ale podlehly Karlovým Varům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Kumstát 0 : 1
32. Melenovský 0 : 2
35. Starý 1 : 2
46. Hájek 1 : 3
50. Špirko 2 : 3
56. P. Sýkora 3 : 3
66. Pletka 3 : 4

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic i ve třetím kole nové sezóny O2 extraligy dovedli zápas k samostatným nájezdům, ale stejně jako v prvním domácím utkání se Zlínem i dnes s Karlovými Vary prohráli. Rozhodující branku vstřelil útočník Západočechů Václav Pletka.

Článek

Souboj Východočechů s obhájcem mistrovského titulu začal poměrně nudnou pasáží v první třetině. Ta nepřinesla mnoho hokejového vzruchu i díky tomu, že obě mužstva myslela více na obranu a nepodnikala mnoho útočných výpadů. Domácím k nástupu do utkání nepomohla ani přesilová hra po vyloučení obránce Čutty.

Postupem času se naopak osmělovala karlovarská Energie. S postupujícím časem podnikala více ofenzivních výpadů, které řešil spolehlivý brankář Hašek v brance domácích. Nejvíce se hrdina z Nagana zapotil v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy Západočeši hráli přesilovku, ale Melenovský v zajímavé šanci nepropasíroval puk za pardubického brankáře.

Vstup do druhé části vyšel lépe hostům, kteří otevřeli skóre již po 45 sekundách hry. Domácí obránci nevyřešili správně situaci za svou brankou, odkud se hbitě s pukem za čáru dostal Kumstát. O chvíli později hrály Karlovy Vary přesilovku, ale nezužitkovaly ji. Následující početní výhoda ale znamenala navýšení jejich náskoku; Pletka našel krásně najetého Melenovského, který střelou k tyči překonal Haška.

Dvoubrankové vedení hostujícímu celku nevydrželo dlouho, takřka vzápětí hráli Východočeši přesilovku po Hájkově držení a využili ji za 13 sekund. Starý obratně tečoval Nakládalovu ránu od modré pod horní tyč Mensatorovy klece. V závěru druhé třetiny se domácí snažili vyrovnat stav, byli aktivnější, ale naráželi na konsolidovanou obranu Energie, která vydržela i dvě oslabení po sobě v závěru prostředního dějství.

Karlovy Vary utekly do dvougólového vedení na začátku třetí třetiny. Nejprve sice nevyužily dlouhou převahu čtyři na tři, ale chvíli na to se prosadil ostrou střelou Hájek z pravého kruhu pro vhazování. Jenže o pět minut později zapomněli hosté na kanonýra Špirka a ten vrátil Pardubicím naději. Eaton pokračoval v náporu, necelých pět minut před koncem ujel po Čáslavově pasu Sýkora, z pravé strany prostřelil Mensatora a vyrovnal.

Do konce základní hrací doby přes aktivitu domácích hokejistů branka nepadla, a tak Východočeši za stavu 3:3 znovu zahráli prodloužení. V něm měly Pardubice velkou šanci po vyloučení Čutty za seknutí Cetkovského, ale chvíli na to pykal za zdržování hry Hašek, když podržel puk mimo vymezené území. 42 sekund před koncem nastavení srazil Havíř protivníka za svou brankou a byl vyloučen, závěr prodloužení tak hrála Energie přesilovou hru čtyři na tři a pak dokonce pět na tři, domácí se ale ubránili.

Musely rozhodnout nájezdy. V nich kralovali hosté. V první sérii trefil prostor mezi Haškovými betony Pletka, ve třetí poslal druhý bod na západ Čech Kristek.

HC Eaton Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po samostatných nájezdech (0:0, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Starý (Nakládal, Havíř), 50. Špirko (Somík), 56. P. Sýkora (Čáslava) - 21. Kumstát (Pech), 32. Melenovský (Pletka, Hájek), 46. Hájek (Melenovský, Kristek), rozhodující sam. nájezd Pletka. Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Jelínek, Rozlílek. Vyloučení: 9:10, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 8105.
Pardubice: Hašek - Richter, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Kočí, Šeda - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Špirko, Somík - Klejna, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek, Brňák, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Haščák, Pech, Pletka - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: