Hlavní obsah

Č.Budějovice - Kladno 4:5Přetahovanou na jihu Čech rozhodl v nájezdech kladenský Horna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Frolík 0 : 1
16. Tenkrát 0 : 2
23. Květoň 1 : 2
26. Huml 2 : 2
30. Veselý 3 : 2
39. Veselý 4 : 2
48. Tenkrát 4 : 3
51. Patera 4 : 4

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic ve třetím kole extraligy poprvé v této sezoně prohráli, když podlehli Kladnu 4:5 po samostatných nájezdech. Rozhodující branku vstřelil útočník Tomáš Horna, který v průběhu zápasu přidal i dvě asistence. Tři body v dresu vítězného týmu si na své konto připsal i další forvard Petr Tenkrát, jenž dvakrát skóroval a na jednu branku přihrál.

Článek

Budějovičtí hned v úvodu pilně rozchytávali Kopřivu, ale soupeř nečekaně udeřil. Frolík objel zezadu branku a poslal puk za čáru pod betonem Turka, který se vkleče přesouval k levé tyčce. Rychlé vedení hosty povzbudilo, celou první třetinu hýřili aktivitou, jednoduchými kombinacemi pronikali do útočného pásma a působili starosti chvílemi bezradným obráncům Jihočechů.

V 15. minutě Tenkrát našel před brankou Diviše, ale ten promáchl. Při další akci znovu Tenkrát objel zezadu budějovickou klec v opačném směru než jeho předchůdce Frolík, pokračoval v jízdě až na levý kruh a střelou z bleskové otočky podruhé překonal nesoustředěného Turka. Ten si vzápětí napravil reputaci, když vychytal nájezd Procházky, ale na probuzení spoluhráčů stále musel čekat.

Po první přestávce byli Jihočeši viditelně živější a po obléhání kladenské svatyně Květoň na tři pokusy zblízka vstřelil kontaktní gól. Brzy nato šel za katr Tomajko, domácí si drtivým zámkem vynutili další faul a při signalizovaném trestu Huml sklepl nahození Vydareného za Kopřivova záda.

Obrat ve skóre dokonal přesně v polovině utkání Veselý, jenž dva metry před modrou mocně napřáhl a trefil přesně horní růžek kladenské klece. Útoky Jihočechů se valily do pásma soupeře, ale stačila chyba Květoně a mohlo být srovnáno; Frolíkův brejk ale Turek zastavil. Při trestu Čurilly podnikl obránce Toman ve vlastním oslabení výlet dopředu a z následného protiútoku dvou hráčů na jednoho přidal Veselý čtvrtý gól.

Začátek třetího dějství se odehrával převážně v kladenském pásmu. Velkou šanci měl Gulaš, od modré nebezpečně pálili Ptáček a Melichar. Při trestu Veselého si ale zaútočili také hosté. Na Paterovu dělovku stačil Turek reagovat, jenže Tenkrátova střela mu propadla skrz betony těsně za brankovou čáru, což potvrdil videorozhodčí. Kladenští získali novou energii a když budějovická obrana pustila k Turkovi neatakovaného Pateru, bylo zase srovnáno. V nervózním závěru se domácí snažili získat zpět ztracené vedení, ale zápas dospěl do prodloužení.

V nastavené pětiminutovce byli aktivnější Jihočeši, na Kopřivu doráželi Sailer, Šimánek i Melichar, ale bez úspěchu. Minutu před sirénou šel na trestnou lavici Toman, jenže hosté se ve třech ubránili, přestože Kaberle hrál chvíli bez hokejky.

Při nájezdech byl z domácích úspěšný pouze Sailer, za hosty se trefili Kaberle a Horna.

HC Mountfield České Budějovice - HC Geus Okna Kladno 4:5 po samostatných nájezdech (0:2, 4:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. L. Květoň, 26. Huml (Vydarený, Veselý), 30. Veselý (Huml, M. Hudec), 39. Veselý (Vydarený) - 4. Frolík (Horna), 16. Tenkrát (Kalla), 48. Tenkrát (Horna), 51. Patera (Tenkrát), rozhodující sam. nájezd Horna. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. Diváci: 4429.
České Budějovice: Turek - L. Poživil, Vydarený, Snopek, Melichar, Ptáček, Gřegořek, Macháček - M. Hudec, Huml, Veselý - Kůrka, Šimánek, Sailer - Gulaš, Vak, Hřebejk - L. Květoň, Mertl, Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý, Trončinský - Tomajko, Patera, Martin Procházka - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Tenkrát - Diviš, Frolík, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec