Hlavní obsah

Brno - Sparta 1:4Nováček extraligy Kometa je po prohře se Spartou stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Gulaši 0 : 1
9. Netík 0 : 2
53. Netík 0 : 3
58. Kratěna 0 : 4
60. Dopita 1 : 4

Ani na třetí pokus se nováčkovi extraligy Kometě nepodařilo bodovat a po prohře v domácí hale Rondo se Spartou Praha 1:4 klesli Brňané na poslední místo. V tabulce zůstali jediným týmem s nulou na kontě. O výsledku rozhodl hned úvod zápasu, kdy Sparta vstřelila při přesilovkách rychle dva góly, další dva přidala v poslední třetině. Brno se zmohlo až patnáct sekund před koncem alespoň na zkorigování výsledku.

Článek

Proti koncentrovaně a kombinačně přesně hrající Spartě se Kometa jen velmi pomalu dostávala do tempa. I když Brňany hnalo bouřlivé skandování diváků, hru diktovali hosté, kteří potrestali první dvě vyloučení obránců Mojžíše a Komy.

Už v 6. minutě Kratěna našel zcela volného Gulašiho, pro něhož nebyl problém překonat brankáře Trvaje. O tři minuty později při početní výhodě Sparty Netík hledal přihrávkou volného Tona, smolař úvodních minut Mojžíš si ale srazil kotouč do vlastní sítě. Do konce přesilovky chyběla vteřina.

I když se Kometa snažila o zvrat, její herní projev byl křečovitý a do tlaku se dostávala hlavně při přesilových hrách. V koncovce však byli Brňané bezradní a nechávali vyniknout brankáře Cháberu.

Ve druhé třetině dostali při vyloučení Netíka a Černoška šanci ke zkorigování výsledku při 62 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem. Dopitova řada se ale k rozehrání kombinace nedostala. Brňané se sice zvedli, přidali na důrazu v osobních soubojích a dostávali se i do protiútoků, ty ale většinou končily na nepřesnosti ve finální přihrávce.

Agresivním napadáním hned po ztrátě kotouče ještě v útočném pásmu nedala ani v úvodu poslední třetiny Sparta svému soupeři prostor k tomu, aby se dostal do tlaku. Navíc v přesilovce při Vorlově vyloučení si domácí hokejisté proti kombinační hře Hlinkova útoku takřka nesáhli na kotouč. Kometa se nadechla k náporu až deset minut před koncem, kdy ale ani při těch největších příležitostech nedokázala dotlačit kotouč do sítě.

V době svého největšího tlaku pak domácí chybovali, což potrestal gólem po sólovém úniku Ton. Brňané ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně, jenže proti přesněji hrající Spartě, jejíž čtvrtý gól vstřelil v závěru Kratěna, se prosadil až chvíli před sirénou Dopita.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 60. Dopita (Selingr) - 6. Gulaši (Kratěna), 9. Netík (Gulaši), 53. Ton, 58. Kratěna (Vykoukal). Rozhodčí: Hribik, Polák - Prchal, Kis. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 7026.
Kometa Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Mojžíš, Křetínský, Houdek, Kántor, Ovčačík, Kempný - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Pucher, R. Dlouhý - Brabenec, Šindel, Klimt - Korhoň, Meidl, Vorel. Trenéři: Kýhos a Baďouček.
Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Jan Hanzlík, Macholda, Gulaši, Černošek, S. Hudec, Mrázek - D. Výborný, J. Hlinka, Ručinský - Kratěna, Broš, Látal - Ton, Langhammer, Netík - Hromas, Podlešák, Hrdel - od 21. navíc Koreis. Trenéři: Hynek a F. Výborný.

Reklama

Související témata: