Hlavní obsah

Sparta srazila Kometu v přesilovkách

Čestmír FolkPrávo

Hokejisté Sparty se dočkali ve 3. kole extraligy premiérového vítězství. Na brněnském ledě srazili nováčka dvěma góly z přesilovek hned v úvodu střetnutí. Kometa naopak na první bod dál čeká a klesla už na samé dno tabulky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Zprava hokejista Ondřej Kratěna ze Sparty a Robert Kántor z Komety

Článek

"Rychlé dvě trefy nás uklidnily. Díky tomu, že jsme na začátku prostřední části přečkali víc než minutu v dvojnásobném oslabení, jsme nepustili soupeře zpátky do zápasu. Máme za sebou velice vydařený duel,“ usmíval se spokojený sparťanský kouč Pavel Hynek.

Zápas odvěkých rivalů, jenž v dávné minulosti plnil dnes už zbouraný stadión za Lužánkami až po střechu, se hrál v nejvyšší tuzemské soutěži po dlouhých třinácti letech. Během nich Kometa, která se chlubí jedenácti mistrovskými tituly, mezi elitou chyběla. Rovněž včera byl navzdory televiznímu přenosu zájem o atraktivní duel mezi brněnskými fandy enormní. Zatímco příznivci Komety přivítali svůj tým i po dvou těsných porážkách bouřlivými ovacemi, při nástupu „nenáviděné“ Sparty zněl halou ohlušující ryk a pískot.

Pražané se ovšem pomstili brněnským fandům už zanedlouho po úvodním buly. Dvě využité přesilovky je nasměrovaly k výhře. Neslavným hrdinou úvodních minut byl obránce Komety Mojžíš. Nejprve z trestné lavice jen bezmocně sledoval, jak Gulaši zasouvá puk po perfektní kombinaci hostů za Trvajova záda a poté si nešťastně srazil kotouč po Netíkově prudké přihrávce do vlastní sítě.

Kometu ani dva brzké góly nezlomily

„To nám samozřejmě přálo trochu štěstí. Přesilovky ale na trénincích často nacvičujeme. Vyplatilo se nám to. Je super, že po dvou smolných porážkách až po samostatných nájezdech jsme zápas v Brně tak skvěle zvládli,“ pochvaloval si po vítězství 4:1 obránce Pražanů Michal Gulaši.

Kometu ani dva brzké góly nezlomily. Tlačila se před gólmana Cháberu, v rozhodujících momentech ji ovšem zradila finální přihrávka. „Byli jsme nervózní,“ přiznal kapitán Kamil Brabenec. Obrovskou snahu jeho mužstva definitivně utnul v závěru Ton a poté se trefil ještě i Kratěna. Až Dopitovo snížení aspoň trochu rozradostnilo brněnské fanoušky, kteří si neodpustili několik urážlivých pokřiků na hokejisty z hlavního města. Na druhou stranu ovšem dokázali i zatleskat, když se hostující forvard Kratěna po jednom z tvrdých soubojů jen těžce sbíral z ledu.

„Navzdory menším výstřelkům se k nám příznivci Komety chovali korektně. Atmosféra byla parádní. Do Brna jezdím rád, s jakýmkoliv mužstvem si pokaždé zápasy v plném Rondu užívám,“ tvrdil trenér Hynek.

Brňané mířili do kabiny za potlesku

Kdo by čekal, že po třetí porážce v řadě vyprovodí fanoušci Komety svoje mužstvo pískotem, šeredně by se zmýlil. Brňané mířili do kabiny za skandovaného potlesku a hned při odchodu z haly mnozí z jejich fandů už plánovali, jak v úterý pojedou pomoct svému milovanému týmu k úspěchu v Kladně. Tříbodové vítězství by Kometu katapultovalo z poslední příčky v extraligové tabulce výš.

„Jsme jim za to strašně vděčni. Tři prohry v řadě musíme hodit za hlavu a konečně získat nějaký bodík. Chce to ale přidat na agresivitě a důrazu před soupeřovou brankou,“ plánoval brněnský obránce Radim Bičánek.

Reklama

Související témata: