Hlavní obsah

Slavia si v derby snadno poradila se Spartou, Brno padlo i v Kladně

PRAHA

Hokejisté nováčka Komety Brno marně čekají na první extraligové body i po 4. kole, v němž prohráli v Kladně 0:4. U všech gólů domácích byl Petr Tenkrát, jenž si připsal dva góly a dvě asistence. V prvním pražském derby sezóny přehráli hráči Slavie Spartu 4:2, když po druhé třetině vedli už o čtyři branky. V plzeňském dresu se při svém debutu blýskl hattrickem Kanaďan Scofield a pomohl svému týmu k výhře nad Budějovicemi 4:2.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

David Hruška ze Slavie (vlevo) se raduje se spoluhráči z branky do sítě Sparty.

Článek

Slavii se v poslední sezóně na Spartu dařilo, což ve vysočanské aréně potvrdila i tentokrát. Derby načal pro domácí Sklenář, jenž se v 7. minutě trefil přesně mezi Cháberovy betony. Když o čtyři minuty později nedal sparťanskému gólmanovi šanci Hruška a v 18. minutě tečoval Drtinovu střelu mladý Růžička, vedla Slavia už 3:0. Kapitán domácích Červenka se popáté ve čtyřech zápase zapsal mezi střelce, neboť ve 24. minutě zvyšoval už na rozdíl čtyř branek. Sparta se v další části hry dokázala prosadit dvakrát. Ve třetí části se trefili Ton a Broš.

Ve třech utkáních hraných od 17:30 se fanoušci dlouho nemohli dočkat vstřelené branky. Až v čase 13:43 napřáhl v Litvínově z mezikruží domácí útočník Reichel a zlínský gólman Sedláček inkasoval. Ve 35. minutě po spolupráci Míky se Záhorským pálil mezi tři tyče druhý jmenovaný a bylo srovnáno. O tom, že si Zlín z Litvínova všechny body odveze, rozhodl na začátku třetí části Filip Čech.

Zato v Kladně se v utkání dvou posledních týmů v první části hry gólu vůbec nedočkali. Brno si chtělo konečně připsat extraligové body. Proti byl ovšem Tenkrát, který již po 26 sekundách druhé třetiny překonal brněnského brankáře Trvaje. Za něj se dostal puk ještě ve 36. minutě Majeský, jemuž přihrával opět Tenkrát. Ten byl i u třetího gólu, který vsítil v 50. minutě. Poslední branku zápasu obstaral Bělohlav a nepřihrával mu nikdo jiný než Petr Tenkrát. Brno tak i po čtyřech zápasech stále marně čeká na první bod v soutěži.

Kanadský galavečer v Plzni

V Plzni se poprvé rozsvítilo světlo za brankou až v 19. minutě. Naštěstí pro domácí inkasoval českobudějovický Mountfield, o což se postaral domácí Bomersback, jemuž přihrával Straka. Vedení Západočechů si muselo mnout ruce, protože ve druhé třetině se trefila další letní kanadská posila Scofield. Ten ve třetí části zvyšoval již na 3:0 a zápas se zdál být rozhodnutý. Branky Gřegořka a Hudce ovšem duel zdramatizovaly. Klid do řad domácích vnesl svou třetí brankou zápasu Tyler Scofield.

Karlovy Vary se proti Mladé Boleslavi nestačily pořádně rozkoukat a už v 8. minutě prohrávaly 0:2. To když se slepenými góly prosadili hostující Fabuš a Král. Před odchodem do šaten stačil ale snížit Melenovský, jehož trefu musel posvětit videorozhodčí. Srovnáno bylo na začátku druhé třetiny zásluhou Košťála. Ve 26. minutě však vrátil vedení na stranu hostů Lukáš Handlovský. Když se ve 34. minutě gólově prosadil zkušený Richard Král podruhé, vedli hosté opět o dvě branky. Domácí se bodů vzdát nechtěli, což ukázal ve 48. minutě snížením na 3:4 Kristek. To bylo ovšem z jejich strany vše.

Vítkovice uspěly v Třinci

Také na severu Moravy bylo k vidění derby. Třinec hostil Vítkovice, a už to vypadalo, že se diváci branky v první dvacetiminutovce nedočkají. V čase 19:13 se ovšem dokázal gólově prosadit Polanský a domácí vedli. Vyrovnávací branka na 1:1 se na ukazateli skóre objevila ve třetí minutě druhé části, neboť Hamerlíka v domácí bráně překonal Treille. Šest minut před koncem přihrál na modré Ujčík Kvapilovi a tomu se domácího gólmana překonat podařilo. V poslední minutě se navíc trefil Stehlík a stanovil konečné skóre na 3:1 pro hosty.

V Liberci to bylo mezi domácími a Pardubicemi po první třetině 2:1. Růžičku v brance hostí dvakrát překonal Jan Víšek, za Pardubice se mezi střelce zapsal Jan Kolář II. Severočeši si vítězství vzít nenechali, protože Nedvěd zvyšoval už na 3:1. Do konce zápasu padla na domácí straně ještě jedna branka, hosté se prosadili dvakrát a zpod Ještědu tedy odjeli po prohře 3:4.

Hokejová extraliga, 4. kolo:
Plzeň - České Budějovice 4:2ON-LINE
Branka: 19. Bomersback, 33., 47. a 56. Scofield - 50. Gřegořek, 55. Hudec
Litvínov - Zlín 1:2ON-LINE
Branky: 14. Reichel - 35. Záhorský, 46. Čech
Kladno - Kometa Brno 4:0ON-LINE
Branky: 21. a 50. Tenkrát, 36. Majeský, 52. Bělohlav
Karlovy Vary - Ml. Boleslav 3:4ON-LINE
Branky: 19. Melenovský, 24. Košťál, 48. Kristek - 7. Fabuš, 8. Král, 26. Handlovský, 34. Král
Třinec - Vítkovice 1:3ON-LINE
Branky: 11. Polanský - 23. Treille, 55. Kvapil, 60. Stehlík.
Slavia Praha - Sparta Praha 4:2ON-LINE
Branky: 7. Sklenář, 12. Hruška, 18. Růžička, 24. Červenka - 43. Ton, 58. Broš.
Liberec - Pardubice 4:3ON-LINE
Branky: 5. a 13. Víšek, 24. Nedvěd, 37. Rýgl - 10. Kolář II, 35. Pivko, 59. Divíšek.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec