Hlavní obsah

Tenkrát režíroval výhru Kladna, Kometa zůstává na nule

Jirka G. NovákSport.cz

Dva momentálně nejhorší týmy soutěže se potkaly ve čtvrtém kole hokejové O2 extraligy na ledě Kladna a domácí tým navázal proti Kometě Brno na výhru v Českých Budějovicích. Po rozpačité úvodní třetině Kladno vyhrálo 4:0 a na všech gólech se podílel Petr Tenkrát, jenž odehrál v dresu Kladna poslední zápas v sezóně a odjíždí za svým angažmá ve Švédsku. Brno zůstává bez bodu posledním týmem ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Pavel Patera (vlevo) brání Jiřího Dopitu z Komety Brno.

Článek
Fotogalerie

Hlavní rozhodčí Turčan a Souček nasadili hned od začátku hodně přísný metr a tak se nejprve ve třech bránilo Kladno, vzápětí zase hosté z Brna. Jen během prvních šesti minut se na trestných lavicích vystřídalo hned sedm hráčů. Ti, kteří zůstavali na ledě, však příliš hokejové krásy nepředvedli, takže se skóre neměnilo.

Brněnskému brankáři Trvajovi bylo pořádně horko až při šanci Bělohlava a ťukesu Patery s Procházkou v další přesilovce. Ve třinácté minutě vyfasoval Selingr za vysokou hůl celkem čtyři minuty, jenže kladenská hra v početní výhodě byla i nadále tragická.

Co se nepovedlo za celou první třetinu, k tomu stačilo ve druhé je 26 vteřin. Tenkrát dostal puk do pravého kruhu pro vhazování a švihem zařídil Kladnu vedení. V 28. minutě dostal hezkou přihrávku do jízdy ostující Erat a Trončinský musel jeho výpad z levé strany zastavit až faulem. Po konci přesilovky si naopak z trestné lavice pro přihrávku najel Trončinský, ale nájezd proti Trvajovi mu nevyšel.

Zkušený brankář držel Kometu i v dalších momentech. Nejprve zlikvidoval Tenkrátovo sólo přes celé kluziště a nepřišla si na něj ani dvojice Diviš, Bělohlav. V 36. minutě si ale obrana hostí nechala ujet další dva hráče a Majeský po přihrávce Tenkráta zvýšil kladenské skóre.

Velkou příležitost pak ve třetí třetině promarnil Martin Procházka, když se před brankou Komety dostal k odraženému puku, ale napálil jej bez přípravy vedle. Pak se však znovu prosadil fantom zápasu Tenkrát, kterému krásnou přihrávku naservíroval Frolík. A Patera ještě vzápětí trefil tyčku.

Kladenští ale litovat nemuseli. Za okamžik se totiž jejich oblíbenci dokázali konečně prosadit i v přesilové hře. Tenkrát tentokrát přihrával a Bělohlav tečoval před brankou puk tak, že padáčkem zapadl za Trvajova záda.

HC Geus Okna Kladno - HC Kometa Brno 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Tenkrát (Bělohlav), 36. Majeský (Tenkrát), 50. Tenkrát (Frolík, Kalla), 52. Bělohlav (Tenkrát, Kalla). Rozhodčí: Turčan, Souček - Kalivoda, Lhotský. Vyloučení: 10:12. Využití: 1:0.
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý, V. Kameš, Trončinský - Tenkrát, Patera, Martin Procházka - Bílek, Čurilla, Bělohlav - Horna, Kalla, Frolík - Diviš, Tomajko, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Kometa Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Mojžíš, Zubíček, Houdek, Kántor, Vyrůbalík, Kempný - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Pucher, R. Dlouhý - Brabenec, Šindel, Ludvík - Korhoň, Vorel, Klimt. Trenéři: Kýhos a Baďouček.

Reklama

Související témata: