Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 4:3Hokejisté Pardubic bez Haška prohráli v Liberci 3:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Víšek 1 : 0
10. Kolář II 1 : 1
13. Víšek 2 : 1
24. Nedvěd 3 : 1
35. Pivko 3 : 2
37. Rýgl 4 : 2
59. Divíšek 4 : 3

Pardubičtí hokejisté svůj první zápas bez brankáře Dominika Haška prohráli. V Liberci dnes podlehli 3:4, poprvé v sezoně vyšli bodově naprázdno a utrpěli už třetí porážku ze čtyř zápasů. Naopak Bílí Tygři doma poprvé bodovali.

Článek

Domácí začali náporem. Povzbuzeni prvními body z předešlého zápasu se brzy usídlili ve svém útočném pásmu a v páté minutě mohli fanoušci poprvé slavit. Bartovič se prokličkoval z levé strany k brance, kde Kašpařík clonil gólmanovi, puk se dostal až k volnému Víškovi, který svou střelu umístil za bezmocného Růžičku.

Liberec pokračoval v náporu v nabídnuté početní výhodě při vyloučení Čáslavy, žádná šance se však neujala. Na druhé straně hosté z ojedinělé šance při své přesilovce vyrovnali zásluhou obránce Koláře, který dorazil odražený puk za Leinonenova záda.

Domácím to ale vítr z plachet nevzalo a brzy se znovu ujali vedení. Po pěkné akci Kašpaříkovy řady se opět dostal k puku volný Víšek a podruhé překonal mladého brankáře Pardubic. Hosté dohráli třetinu při své přesilovce v útočném pásmu.

V druhém dějství se Pardubice osmělily a dostaly se do několika šancí a Sýkora jen těsně minul Leinonenovu branku. Poté však přišla chvíle domácího kapitána Nedvěda, který se řítil z pravé strany sám na Růžičku a střelou k pravé tyči rozjásal domácí diváky potřetí. Od té chvíle se začala hra přelévat z jedné strany na druhou. Diváci se dostali do varu a šance střídala šanci.

První řada domácích v každém svém střídání dělala hostům problémy. Poté však ujel hostující Sýkora, našel volného Pivka a ten snížil na rozdíl jediné branky. Tento stav však dlouho nevydržel, Podkonický zatáhl puk do třetiny nahrál Nedvědovi, ten připravil palebnou pozici pro Rýgla, který bombou překonal pardubického brankáře. Těsně před přestávkou měl velkou šanci Bartovič, ale branková konstrukce pomohla hostím.

Domácí pokračovali i ve třetí třetině v aktivní hře. Nejprve se prezentovali Hlaváčovou šancí a pak náporem Nedvědovy řady. Liberec se ubránil při Rýglově vyloučení a poté Hlaváč po své druhé velké šanci v zápase mohl navýšit stav, ale Růžička svůj tým podržel. V přesilovce pak domácí uzamkli svého soka v jeho obraném pásmu, ale Hlaváč ani na potřetí na Růžičku nevyzrál.

Dvě minuty před koncem se mohli hosté ještě dostat do kontaktu, ale finský brankář svůj tým podržel s nedovolenou pomocí své obrany. Pardubice nabídnutou výhodu díky Divíškově trefě využily a zdramatizovaly tak závěr utkání. Domácí však s vypětím všech sil vítězství uhájili a mohli se radovat poprvé v sezoně před svými fanoušky.

Bílí Tygři Liberec - HC Eaton Pardubice 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Víšek (Bartovič), 13. Víšek, 24. P. Nedvěd (Klimenta, Hunkes), 37. Rýgl (P. Nedvěd, Klimenta) - 10. Kolář II (Cetkovský), 35. Pivko (P. Sýkora), 59. Divíšek. Rozhodčí: Hradil, Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. Diváci: 7014.
Liberec: Leinonen - Čakajík, Rýgl, Hunkes, Derner, J. Moravec, Jareš, Holub - Podkonický, P. Nedvěd, Klimenta - Víšek, Kašpařík, Bartovič - Blatný, Nedorost, Hlaváč - Plodek, Špaček, Ondřej. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Pardubice: M. Růžička - Richter, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Kočí, M. Šeda - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Špirko, Somík - Klejna, Divíšek, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: