Hlavní obsah

Reichlův jubilejní 600. gól nestačil

LITVÍNOV

Litvínovský kapitán Robert Reichel vstřelil v úterním zápase se Zlínem svůj jubilejní 600. gól v profesionální kariéře. „Vůbec to nesleduji a před utkáním jsem netušil, že mohu dosáhnout téhle mety,“ konstatoval zkušený centr po porážce 1:2.

Článek

"Na jednu stranu je to hezké, ale i smutné. Zároveň si uvědomuji, že jsem v osmatřiceti letech už na špičkový hokej skoro starý. Letos jsme dali příležitost řadě mladých hráčů a chci, aby se střelecky prosazovali a postupně přebírali štafetu," přeje si Reichel.

Inkasují laciné góly 

Proti kvalitní defenzivě Zlína se ale Litvínov dokázal proti prosadit jen jedenkrát. „Zlín dobře bránil, spolehlivě mu chytal Sedláček. Málo jsme stříleli a  asi to tak mělo být, jak to dopadlo,“ pokrčil rameny. „Dostáváme laciné góly. Prohráli jsme dobře rozehraný zápas stejně jako na Slavii. Musíme víc bojovat, poučit se z chyb a dostat se do herní pohody,“ uvažoval Reichel.

Určitě čekal lepší začátek sezóny. „Je to podobné jako loni, kdy jsme měli také špatný úvod. Nakonec jsme byli třetí po základní části. Doufám, že je v našich silách na to navázat,“ dodal litvínovský kapitán.

Pouze jednou kapituloval zlínský brankář Jakub Sedláček. „V pondělí jsem dostal na tréninku od spoluhráče Vlacha do stehna a bál jsem se, jestli budu moc nastoupit,“ svěřil se gólman.„Po inkasovaném gólu od Reichla mi bylo hrozně. Takovou branku bych dostat neměl. O to víc jsem rád, že jsme vydřeli tři body. Byl to nejtěžší zápas v sezóně. I přes vítězství jsme nehráli dobře,“ mínil Sedláček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín