Hlavní obsah

Kýhos v Kometě skončil už po čtyřech kolech, nahradí jej Pazourek

Vedení hokejového klubu HC Kometa Brno ve středu odvolalo po neuspokojivých výsledcích v úvodu extraligy hlavního trenéra Vladimíra Kýhose. Na jeho místo přichází z postu šéftrenéra mládeže Pavel Pazourek, který v minulosti působil v nejvyšší soutěži na lavičce Znojma a Karlových Varů. Asistentem zůstává Václav Baďouček.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Trenér Vladimír Kýhos

Článek

Pětapadesátiletý Pazourek se vrátil do Brna po minulé sezóně a dosud působil v roli sportovního manažera mládeže. V minulé sezóně vedl prvoligový Hradec Králové, v extralize trénoval Znojmo a Karlovy Vary, působil také ve Skalici.

Brňanům se návrat do nejvyšší soutěže po 13 letech navzdory euforii a velkému očekávání fanoušků vůbec nepovedl. Na domácím ledě prohráli s Plzní 1:2, v Litvínově 3:4, doma se Spartou 1:4 a v úterý v Kladně 0:4.

"Kometa měla těžký začátek. Kromě kvalitních soupeřů byl i problematický přechod do haly Rondo," řekl ČTK nový trenér Pazourek. Ve hře Komety mu chybělo více bojovnosti. "Hráli trochu zakřiknutě," míní.

Problém v psychice ale po nevydařeném vstupu do soutěže nevidí. "Hráči jsou zkušení. Extraliga je nesmírně náročná soutěž a podobnou sérii měly i Slavia, Sparta, nebo Vítkovice, které sedm zápasů po sobě nevyhrály. Ve čtyřech porážkách po sobě nevidím nic mimořádného," dodal Pazourek.

Pod jeho vedením se Kometa poprvé představí v pátek doma v utkání s Třincem.

Kýhos nebyl první obětí nevydařeného startu Komety do sezóny. Už v pondělí po porážce se Spartou ukončilo vedení spolupráci s obráncem Alešem Křetínským, jenž si nyní hledá nové angažmá.

Kýhos přišel do Brna loni v lednu z Chomutova. Jeho pozice byla ohrožena už po loňské sezóně v první lize, kdy se Kometě nepodařilo postoupit přímo do extraligy a kouč nesplnil výkonnostní cíl. Nakonec ale dostal od vedení klubu důvěru i do další sezóny, pro kterou brněnský klub získal extraligovou licenci od Znojma.

Nedůrazná koncovka

Vedení navýšilo oproti prvoligové sezóně rozpočet a výrazně obměnilo kádr, který opustilo 19 hráčů. Nejvíce nových hokejistů přišlo ze Znojma. "Pokud chceme v extralize uspět a nehrát o sestup, tak nemůžeme spoléhat na hráče, kteří hráli v první lize. Taková chyba by se nám mohla vymstít," uvedl před sezónou šéf klubu Libor Zábranský, jenž musel nečekaně brzy sáhnout ke krizovému scénáři.

Na nezdarech týmu se podepsala zejména nepřesná a nedůrazná koncovka a také chyby v obraně. Průměr zatím odvádí v Kometě pouze Dopitova útočná řada, ostatní hokejisté za touto formací výkonnostně výrazně zaostávají.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice