Hlavní obsah

Vampola se vrací do Plzně, podepsal s klubem roční smlouvu

PLZEŇ

Hokejový útočník Petr Vampola se rozhodl akceptovat podmínky smlouvy, které mu ve středu předložilo vedení Plzně, a podepsal s extraligovým klubem roční kontrakt. Sedmadvacetiletý forvard se vrací na západ Čech, kde působil od sezóny 2006/07 do svého přesunu do Ufy na konci listopadu minulého roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Petr Vampola se vrací do Plzně.

Článek

Vampola podpisem smlouvy s Plzní ukončil období nejistoty, které začalo během srpna s nástupem kouče Vjačeslava Bykova v Ufě, přestože měl s účastníkem KHL smlouvu ještě na další dvě sezóny.

"Petr dal přednost návratu do Plzně před dalšími variantami. Láká ho možnost zahrát si vedle Martina Straky a Tomáše Vlasáka. Rád by potvrdil ambice, chce si užít dobrou sezonu v prostředí, které zná," řekl serveru hokej.cz hráčův zástupce Robert Spálenka s tím, že po sezoně by člen širšího reprezentačního kádru rád zamířil opět do zahraničí.

Plzeň upřednostnil Vampola při svém rozhodování i před možností hrát pod koučem Miloslavem Hořavou, který ho chtěl získat do švédského týmu MODO. "Jenže v klubu se vyměnilo vedení, jednání o transferu se natahovalo. A Petr už nechtěl čekat. Byl bez angažmá dost dlouho, rozhodl se přijmout nabídku Plzně," vysvětlil Spálenka.

Pokud se stihne včas vyřídit Vampolova transferkarta, mohl by naskočit do plzeňské sestavy již v pátém extraligovém kole, v němž se v pátek představí Západočeši na ledě Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: