Hlavní obsah

Poslední Jihočeši hostí vedoucí Spartu

PRAHA

Vystoupení dosud stoprocentně úspěšné Sparty na ledě Budějovic, kterým se úvod sezóny vůbec nepovedl a spadly na dno tabulky, nabízí dnes čtvrté kolo hokejové extraligy. Lídr přijíždí na jih Čech v roli velkého favorita, v Budějovicích chystají korektury sestavy.

Foto: ČTK/Petr Eret

Štěpán Hřebejk z Budějovic (vpravo) dnes se svými spoluhráči bude bojovat o první extraligové body proti Spartě

Článek

"Hodláme udržet dosavadní vítězný trend, i když pro domácí by další zaváhání bylo nepříjemné. Navíc mají na Spartu spadeno už od jarního vyřazení z play-off," říká kouč Pražanů Alois Hadamczik, jehož těší návrat uzdraveného Výtiska do obrany. "Potřebujeme ale také větší důraz i trpělivost v koncovce než proti Vsetínu, kdy jsme dali jediný gól," doplňuje trenér Sparty.

Budějovičtí se touží odpoutat z poslední příčky, ale k tomu asi musí konečně zabodovat. "Proti rozjeté Spartě to nebude vůbec snadné. Chceme se zbavit nelichotivé nuly na bodovém kontě, což ale vyžaduje zlepšit útočnou i obrannou fázi," tvrdí trenér Vladimír Caldr. "Nemá cenu zastírat, že začátek sezóny jsme si představovali jinak, teď ale potřebujeme vydařený zápas, který by mužstvu psychicky pomohl. Třeba přijde právě se Spartou," uvažuje dál lodivod Jihočechů.

Pomoci k úspěchu by domácím měly korektury sestavy. "Zamícháme složením útoků, zlepšení čekám hlavně od zkušenějších hráčů, jejichž výkony nejsou dobré. Hlavně si musíme pohlídat úvod zápasu. Kluci nesmí být zalezlí, musí hrát aktivně, přitom ale zodpovědně dozadu a bez zbytečných faulů či školáckých chyb," vypráví Caldr. "Když předvedeme kombinační lehkost i patřičnou dávku agresivity, pak je tu šance udržet dosavadní neporazitelnost," naznačuje taktiku kouč hostí Hadamczik.

O první body stále usiluje také Vsetín, Slavia chce doma vyhrát 

Třinec přivítá na svém ledě Kladno a rád by udržel stoprocentní úspěšnost, a to i bez tahouna Krále. Proti soupeři zdecimovanému zraněními by měli mít podle papírových předpokladů usnadněnou pozici. Kladnu by měl pomoci z Berouna narychlo povolaný Frolík. Vsetín hodlá získat první body proti Karlovým Varům, kteří opět nastoupí bez brankáře Fraňka, kterého stále trápí bolavá záda.  Pouhé dva body mají zatím na kontě hokejisté Litvínova, jenž se proti Plzni musí obejít bez zraněného Kotrly a do hry tak nasadí jen tři útoky.

Boj o páté místo v tabulce svedl dohromady souboj Pardubic se Znojmem. Orlům se už uzdravil střelec Pardavý, ale hosté chtějí na Východě Čech sázet spíše na poctivou hru obrany. Pardubicím budou scházet Mikeska a Lubina, otazník visí nad Mrázkem. Pražská Slavia sní o první výhře v soutěži a nejraději by tyto sny proměnila ve skutečnost už v dnešním utkání s Vítkovicemi. Pomoci by jim k tomu měl uzdravený Kolařík, poraněné rameno má ale další bek Kučera. Před zápasem Liberce se Zlínem bude uctěna památka zesnulého Pavla Kábrta, domácí chtějí bojovat i za něj. V bráně Zlína bude opět Altrichter.

Reklama

  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec