Hlavní obsah

Vítkovice smetly Kladno, Slavia dostala výprask v Budějovicích

PRAHA

Hokejové extralize i nadále vládnou Vítkovice, které nenašly přemožitele ani v pátém kole, když smetly Kladno vysoko 7:0. Sedm branek padlo i v Českých Budějovicích, odkud si debakl 1:6 odvezla Slavia. Nejvíc gólů ale padlo v Pardubicích, kde domácí tým porazil Litvínov 9:3. Mistr z Karlových Varů prohrál ve Zlíně, Sparta porazila Liberec až v prodloužení.

Článek

Kladno nastoupilo v Ostravě už bez Petra Tenkráta, jenž se přesunul do švédského klubu Skelleftea a absence druhého nejproduktivnějšího hráče soutěže byla znát. Náporu lídra extraligy vydrželi kladenští čelit jen první třetinu, pak se spustil brankostroj Vítkovic. Dvakrát se přitom trefili Štefanka a Burger.

Spartě se podařilo zapomenout na porážku z derby v duelu s Libercem, když vyhrála 3:2 v prodloužení. V týmu Bílých Tygrů se představil útočník Jan Hlaváč, jenž ve Spartě dlouho působil a s klubem se během letní přestávky připravoval. A vstřelil dokonce branku. O vítězství Sparty ale v prodloužení rozhodl Petr Ton.

Zpět na vítěznou vlnu naskočily také České Budějovice a s plnou parádou roznesli pražskou Slavii 6:1. Ještě v polovině zápasu sice na rozdíl jediné branky snižoval Červenka, ale domácí se do konce druhé třetiny trefili ještě třikrát a bylo po zápase.

Ani nový kouč Kometu z krize nevyvedl

Brněnská Kometa se proti Třinci představila s novým trenérem Pavlem Pazourkem, který vystřídal odvolaného Vladimíra Kýhose. Jenže ani v pátém kole si Brňané nepřipsali první body. Oceláři vybojovali druhou výhru, ke které vydatně pomohl autor dvou branek Jan Peterek.

Úřadující mistr z Karlových Varů zatím na soupeřových kluzištích získal všechny body, jenže ve Zlíně se mu pravidelně nedaří a potvrdil to i tentokrát. Energie zde tentokrát prohrála 1:4 a na vítězství ve Zlíně čeká už tři zápasy.

Zápas v Mladé Boleslavi se odehrál ve znamení návratu útočníka Petra Vampoly do plzeňského dresu, který si připsal asistenci při vítězném gólu na 3:2. Znovu se prosadil i Kanaďan Scofield a díky výhře se Západočeši posunuli už na druhou příčku tabulky.

Pardubice si zastřílely proti Litvínovu

Neobvyklých dvanáct branek viděli fanoušci v Pardubicích, kde domácí tým rozstřílel Litvínov 9:3. Při poslední prohře v Liberci poprvé v sezoně odpočíval gólman Hašek, ale tentokrát Dominátor nastoupil a lovil puk ze sítě třikrát. Jeho spoluhráči se ale naštěstí v útoku činili. Petr Sýkora nasázel hattrick, dvě branky si připsal Zohorna.

5. kolo hokejové extraligy:
Mladá Boleslav - Plzeň 2:3ON-LINE
Branky: 30. Handlovský, 32. Jiruš - 14. Scofield, 20. Vlasák, 39. Heřman.
Č. Budějovice - Slavia Praha 6:1ON-LINE
Branky: 7. Mertl, 19. Melichárek, 28. Melichar, 37. Kůrka, 39. L. Květoň, 45. Sailer - 27. Červenka.
Vítkovice - Kladno 7:0ON-LINE
Branky: 23. a 26. Štefanka, 38. a 48. Burger, 33. Hubáček, 48. Sičák, 57. Krenželok.
Sparta Praha - Liberec 3:2 v prodl.ON-LINE
Branky: 3. a 32. J. Hlinka, 64. Ton - 53. Hlaváč, 56. Kašpařík.
Pardubice - Litvínov 9:3ON-LINE
Branky: 24., 34., a 55. P. Sýkora, 19. a 30. Zohorna, 13. Koukal, 16. Starý, 24. Nakládal, 59. Pivko - 2. Vopat, 17. Reichel, 59. Šlégr.
Kometa Brno - Třinec 1:5ON-LINE
Branky: 47. Bičánek - 27. a 55. Peterek, 15. Seman, 27. Tomas, 37. Balej.
Zlín - Karlovy Vary 4:1ON-LINE
Branky: 2. Nosek, 32. Leška, 43. Roman Vlach, 51. Záhorovský - 12. Skladaný.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články