Hlavní obsah

Malík se blíží návratu do Vítkovic, proti Kladnu ale nenastoupí

Hokejový obránce Marek Malík je blízko návratu do Vítkovic, ale páteční extraligový zápas proti Kladnu ještě nestihne. Čtyřiatřicetiletý bývalý reprezentační zadák, jenž je po odchodu z Tampy Bay volným hráčem, se s klubem stále nedohodl na všech podmínkách svého působení.

Článek

"Pořád je to v řešení. Zbývá pár důležitých věcí, které je třeba doladit. Dneska hrát nebude. Nevím, jak se jednání pohnou o víkendu, ale reálněji to vypadá spíše až na příští týden," řekl ČTK hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší.

Dohoda podle všeho vázne především na pojistce, jejíž výši se nyní klub a hokejista pokoušejí vyladit k oboustranné spokojenosti. Malík by se ve Vítkovicích měl stát náhradou za zraněného Michala Barinku, který si před týdnem přetrhal vazy v rameně a na led se vrátí nejdříve v prosinci.

Vytáhlý, téměř dvoumetrový bek, má za sebou bezmála patnáctiletou kariéru v zámoří. Účastník olympijských her v Turíně hrál v pěti klubech NHL Hartfordu, Carolině, Vancouveru, New Yorku Rangers a naposledy v Tampě Bay, kde mu po loňské sezoně skončil kontrakt. Vítkovický odchovanec v mateřském klubu působil už před čtyřmi lety v době stávky v zámoří.

Reklama