Hlavní obsah

Vítkovice - Kladno 7:0Ostrou palbu Vítkovic zahájil Štefanka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Štefanka 1 : 0
26. Štefanka 2 : 0
33. Hubáček 3 : 0
38. Burger 4 : 0
48. Burger 5 : 0
48. Sičák 6 : 0
57. Krenželok 7 : 0

OSTRAVA

Vítkovice se dál vyhřívají v čele tabulky. V pátek rozstřílely Kladno 7:0, palbu zahájil vedoucí třetího útoku Juraj Štefanka.

Článek

K prvnímu gólu mu pomohlo nové pravidlo, které zakazuje střídání týmu, který se dopustil zakázaného uvolnění. Kladeňáci pod vítkovickým tlakem vyhodili puk přes celé kluziště dvakrát a únavou zjevně pletli nohama. „Všimnul jsem si toho. Objížděl jsem s pukem branku a rozhodl se pro sóloakci. U tyče byla skulinka a tou se mi povedlo dostat puk do branky,“ usmíval se Štefanka.

A pak už to šlo ráz na ráz. Štefanka ještě úspěšně tečoval nahození Sičáka a velení na střelnici předal Petru Hubáčkovi. „Jeden z Kladeňáků mi puk namazal na hokejku, jel jsem sám na brankáře Kopřivu a příklepem trefil místo mezi jeho vyrážečku a beton,“ popsal zásah do černého vítkovický křídelník. Zanedlouho opět tvrdě vypálil a Burger touš doklepl do branky. Zkrátka byla to třetina snů a nebylo divu, že ve třetí už Kladno zcela odpadlo.

„Druhá třetina, to byl výpadek, který bohužel neustále v utkáních opakujeme,“ posteskl si kladenský bek František Kaberle. „Špatně jsme bránili střední pásmo,“ dodal. Kladno hrálo poprvé bez střelce Tenkráta, jenž zamířil do Finska. „S tím se musíme smířit. Máme dost široký kádr. Všichni ale musíme dát do hry mnohem více, než dneska,“ podotkl Kaberle.

Vítkovice Steel - Geus Okna Kladno 7:0 (0:0, 4:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 23. Štefanka (Trnka), 26. Štefanka (Sičák), 33. Hubáček, 38. Burger (Hubáček), 48. Burger (Hubáček), 48. Sičák (Ujčík, Kvapil), 57. Krenželok (Štefanka, Trnka). Rozhodčí: Hradil, Husička - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4055.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Varaďa, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Klimek, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Kladno: Kopřiva - Toman, Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý, Trončinský - Bílek, Patera, M. Procházka - Tomajko, Čurilla, Bělohlav - Valský, Kalla, Frolík - Diviš, Stieler, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín