Hlavní obsah

Č.Budějovice - Slavia 6:1Jihočeši porazili Slavii vysoko 6:1 a oplatili jí debakl z ledna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Mertl 1 : 0
19. Melichárek 2 : 0
27. Červenka 2 : 1
28. Melichar 3 : 1
37. Kůrka 4 : 1
39. Květoň 5 : 1
45. Sailer 6 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic po dvou předchozích porážkách porazili v pátém kole O2 extraligy pražskou Slavii vysoko 6:1. Svému soupeři tak oplatili debakl z ledna, kdy na jihu Čech prohráli 0:7. Jedinou branku hostí dnes zaznamenal kanonýr Roman Červenka.

Článek

V obranném pásmu Jihočechů bylo od začátku utkání živo, dílem i proto, že za katr brzy usedl faulující Vydarený. Po několika závarech před budějovickou klecí ale na pravém křídle rozjel velké sólo Mertl, kterého stačil Kolařík zezadu pouze podtrhnout a útočící hráč skončil v brance i s pukem. Po konzultaci s videorozhodčím ukázal sudí Polák do středového kruhu.

Slavia bez kapitána Beránka stále podnikala nebezpečné akce, ale při Kovářovi stálo štěstí. Domácí gólman zastavil kombinaci Hrušky s Brandou i Mickovu ránu z prostoru mezi kruhy. Půl druhé minuty před první sirénou ale znovu udeřili Jihočeši. Vydarený zatáhl puk vedle mantinelu, přes beka ho prohodil před branku a Melichárek pohotově sklepl za Nerudova záda.

Ve druhém dějství se trochu přiostřilo, z ledu se těžce zvedali otřesení domácí hráči Gřegořek, Hřebejk i Hudec. Při faulu na Hudce se Jihočeši už trochu zlobili a ztratili koncentraci, čehož Pražané využili ke snížení skóre. Obránci Snopek s Melicharem nedávali pozor na Červenku, jenž na modré čáře převzal dlouhý pas od Endála a sólový nájezd zakončil úspěšným blafákem do bekhendu.

Budějovický Melichar svoji chybu napravil přesně za 62 vteřin, kdy vystartoval naproti kotouči vyraženému brankářem Nerudou po Sailerově střele a zblízka ho vrátil za brankovou čáru. Od té chvíle měli Jihočeši herně navrch. Při vyloučení Červenky po ukázkové souhře zakončil Kůrka počtvrté a zakrátko přidal pátý gól Květoň, jenž byl na konci kombinace s Šimánkem a Sailerem.

Od třetí třetiny hájil branku hostí Furch místo Nerudy a hned se rozchytal při vyloučení svého spoluhráče Vašíčka. Jihočeši ho však překonali po necelých pěti minutách. Šimánek zakroužil v levém rohu a poté našel mezi kruhy volného Sailera, který bez přípravy vypálil a šestým gólem oslavil své 34. narozeniny.

V 50. minutě se dostal do šance hostující Havel, ale Kovář výborně zasáhl, stejně jako při akci Červenky ve vlastním oslabení. Po hrubce slávistické obrany mohl naopak ve vlastním oslabení skórovat Melichárek, ale tentokrát se vyznamenal Furch. Těsně před sirénou měl ještě střeleckou příležitost Květoň, rozdíl ve skóre však již nenavýšil.

HC Mountfield České Budějovice - HC Slavia Praha 6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Mertl (Kůrka, L. Poživil), 19. Melichárek (Vydarený), 28. Melichar (Sailer), 37. Kůrka (Vak, Gřegořek), 39. L. Květoň (Sailer, Šimánek), 45. Sailer (Šimánek, L. Květoň) - 27. Červenka (Endál). Rozhodčí: Pešina, Polák - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 5003.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Vydarený, Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, Macháček - Kůrka, Mertl, Melichárek - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - L. Květoň, Šimánek, Sailer. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Slavia: Neruda (41. Furch) - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Drtina, Kolařík, Jebavý - Endál, Červenka, Tomica - D. Hruška, Branda, Doležal - Sklenář, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, P. Jelínek, M. Čermák - od 41. navíc Havel. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec