Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:5Kometa i s novým trenérem Pazourkem propadla s Třincem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Seman 0 : 1
27. Tomas 0 : 2
27. Peterek 0 : 3
37. Balej 0 : 4
47. Bičánek 1 : 4
55. Peterek 1 : 5

BRNO

Hokejisté extraligového nováčka Komety Brno nezískali bod ani v pátém kole a po vysoké prohře 1:5 s Třincem zůstali na posledním místě tabulky. Brňanům zatím nepomohla ani středeční výměna hlavního kouče Pavla Pazourka za odvolaného Vladimíra Kýhose. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž s přehledem hrající Třinec potrestal chyby domácích zadáků třemi góly. V týmu vítězů vynikl Peterek, jenž si ke dvěma brankám připsal i jednu asistenci.

Článek

Rukopis nového kouče Pazourka se projevil ve zredukování hry na pouhé tři pětky a také oproti předchozím domácím vystoupením ve větší bojovnosti a herním nasazením. Jen tyto dva faktory ale na úspěch nestačily. Brňané zaostávali za soupeřem v rychlosti a kombinační jednoduchosti. Jejich hra byla upracovaná, do koncovky se dostávali jen s velkými obtížemi a stříleli nepřesně.

Třinečtí trenéři Pavel Marek a Břetislav Kopřiva uspěli i v taktice, protože na nejproduktivnější Dopitův útok nasadili Polanského třetí pětku. Taktika přinesla úspěch, neboť důsledně střežená první formace Brna se vůbec neprosadila.

Kometa držela krok a naději na první bodový zisk pouze necelou čtvrthodinu, než hosté zužitkovali první chybu obrany. Ta nechala prostor Peterkovi, jenž se protáhl za brankou a po jeho přihrávce neobsazený obránce Seman překonal brankáře Trvaje.

Ve druhé třetině se pokusili hokejisté Komety více otevřít hru, rychle na to ale doplatili lacino inkasovanými brankami. Nejprve Polanského řada přehrála Dopitův útok a Tomas přidal druhý gól. Za pouhých 34 sekund skóroval Peterek a sebevědomí Brňanů se zhroutilo. Třinec získal výraznou územní převahu, se soupeřem si pohrával a ve 37. minutě vstřelil čtvrtý gól Balej. Po něm vystřídal Trvaje v domácí brance Hylák.

Teprve v závěrečné třetině se Brňané zlepšili, k bojovnosti přidali i přesnější kombinaci, vytvořili si tlak. Ten zúročil brankově Bičánek, další vyloženou šanci neproměnil Ludvík, jehož střelu z bezprostřední blízkosti brankář Duba stihl vykopnout. Třinec už v závěru spoléhal jen na rychlé protiútoky a jeden z nich zužitkoval Peterek.

HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Bičánek (Dopita, Erat) - 15. Seman (Peterek), 27. Tomas (Polák, Polanský), 27. Peterek (Malec), 37. Balej (Kohn), 55. Peterek (Martynek). Rozhodčí: Šír, Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:7, navíc Svoboda - Polanský oba 10 min. Bez využití: Diváci: 7200 (vyprodáno).
Kometa Brno: Trvaj (37. Hylák) - Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček, Kántor, Kempný - Erat, Dopita, Selingr - Vondráček, Vorel, R. Dlouhý - Svoboda, Ludvík, Brabenec - od 25. navíc Korhoň. Trenéři: Pazourek a Baďouček.
Třinec: Duba - Hrabal, Výtisk, Seman, Malec, Cartelli, Zíb, Lojek - Tomas, Polanský, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Kohn, M. Růžička - Kanko, Ostřížek, Kútny - od 41. navíc Andersons. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín