Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 9:3Pardubice se dočkaly první tříbodové výhry - rozstřílely Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vopat 0 : 1
13. Koukal 1 : 1
16. Starý 2 : 1
17. Reichel 2 : 2
19. Zohorna 3 : 2
24. Nakládal 4 : 2
24. P. Sýkora 5 : 2
30. Zohorna 6 : 2
34. P. Sýkora 7 : 2
55. P. Sýkora 8 : 2
59. Šlégr 8 : 3
59. Pivko 9 : 3

PARDUBICE

Čtyři kola museli pardubičtí hokejisté čekat na tříbodový zisk. Dnes se v pátém kole O2 extraligy konečně dočkali a v souboji s Litvínovem potvrdili roli favorita, když zvítězili vysoko 9:3. O výsledku prakticky rozhodla druhá třetina, kterou domácí vyhráli 4:0. Hattrick v dresu Východočechů zaznamenal kanonýr Petr Sýkora.

Článek

Začátek zápasu však nadcházejícímu debaklu vůbec nenasvědčoval. Litvínovští šokovali domácí diváky i hráče a už po 66 vteřinách Vopat poprvé překonal Haška. Pardubice sice pak měly více ze hry, ale bylo to dlouhé dobývání Fraňkovy branky. Blízko ke druhému gólu byli hosté v deváté minutě, kdy při vlastním oslabení ujíždějící Reichel zamířil těsně vedle pardubické branky.

Na druhé straně měl pak ve 12. minutě šanci Cetkovský, ale vyloženou šanci nevyužil. Trvalý tlak domácích však krátce poté přece jen přinesl ovoce. Zohorna v nájezdu trefil jen Fraňkovy betony, ale odražený puk pohodlně poslal do odkryté branky dojíždějící Koukal. Pak měl Eaton výhodu při vyloučení Jánského. Koukalův útok zahrál přesilovku perfektně, doslova přikoval bránící Severočechy před Fraňka a po minutě početní výhody vrátil provinilce na led Starý.

Jenže z vedení se domácí radovali jen minutu. Z rychlého protiútoku Reichel střelou pod horní tyčku vyrovnal. Viktor Hübl mohl z dalšího rychlého kontru otočit skóre, jenže do kabin šli nakonec radostněji domácí. Agilní Zohorna, který v Koukalově útoku nahradil zraněného Koláře, dal 62 vteřin před první pauzou třetí branku Eatonu.

Ve druhé třetině přišel mohutný nápor domácích, jímž prakticky rozhodli utkání. Do soupeře se pustili s takovou vervou, že Litvínov nevěděl co dřív. Zlomovým momentem byla již 24. minuta. V ní dali domácí během 21 sekund dvě branky a poslali soupeře definitivně do kolen. Hráči Eatonu však byli i nadále při chuti a v polovině utkání už vedli čtyřbrankovým rozdílem.

Pardubičtí byli jednoznačnými pány na ledě a hosté čelili jejich hře často za cenu faulů, které Východočeši dokázali potrestat. Po sedmém gólu, který dal ve 34. minutě nechytatelnou dělovkou od modré po přihrávce Richtera Petr Sýkora si začali diváci žádat dokonce "desítku" v brance Litvínova. Nešťastného Fraňka nahradil Jaroslav Hübl, hned musel čelit spršce střel domácích hráčů a nemalou měrou se zasloužil o to, že Pardubičtí již v této fázi utkání nevyslyšeli přání diváků.

Třetí třetina se dohrávala už jen z povinnosti a podle toho také hra vypadala. Domácí měli sice více ze hry, ale spíše takticky šetřili síly na nedělní zápas v Plzni. Ve 49. minutě při vlastním oslabení našlápl opět Sýkora, ale v koncovce nebyl přesný. Vynahradil si to o pět minut později, kdy jeho spolupráce s Richterem vyústila v završení hattricku a osmý gól v litvínovské síti.

Hosté měli pak ještě šanci v 55. minutě, ale Lukešova střela mířila jen do horní tyčky Haškovy branky. V závěru měli hosté šanci korigovat nepříznivý výsledek při vyloučení obránce Koláře. Využili jí zásluhou Šlégra. Poslední slovo však měli domácí, kteří zásluhou Pivka potvrdili debakl Litvínova.

HC Eaton Pardubice - HC Benzina Litvínov 9:3 (3:2, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Koukal (Starý, Zohorna), 16. Starý (Havíř, Koukal), 19. Zohorna (Starý), 24. Nakládal (Koukal, Havíř), 24. P. Sýkora (Pivko, Richter), 30. Zohorna (Koukal), 34. P. Sýkora (Richter), 55. P. Sýkora (Richter), 59. Pivko (Divíšek) - 2. Vopat, 17. Reichel (Lukeš, Kroupa), 59. Šlégr (Bojer, Jenáček). Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:11. Využití: 3:1. Diváci: 7910.
Pardubice: Hašek - M. Šeda, Kolář II, Kočí, Čáslava, Nakládal, Havíř, Richter, Mocek - Cetkovský, Špirko, Somík - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Klejna, Zohorna, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.
Litvínov: Franěk (34. J. Hübl ml.) - Kroupa, Kubát, Šlégr, Švarný, Punčochář, Gureň, O. Poživil, Skuhrovec - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, V. Hübl, Vopat - J. Černý, Gerhát, Trávníček - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.

Reklama

Související témata: