Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 4:1Zlín porazil úřadujícího mistra 4:1, ten se v úvodu sezóny trápí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Nosek 1 : 0
12. Skladaný 1 : 1
32. Leška 2 : 1
43. Vlach 3 : 1
51. Záhorovský 4 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína vyhráli v pátém kole O2 extraligy nad úřadujícím mistrem z Karlových Varů 4:1. Ve vyrovnaném zápase rozhodla o výsledku třetí třetina, ve které domácí dvakrát skórovali. Zlínský gólman Sedláček se zaskvěl celkem 43 zásahy a byl vyhlášen nejlepším hráčem vítězného celku. Západočechům vstup do nového ročníku extraligy nevyšel, neboť z pěti odehraných kol získali pouhých pět bodů.

Článek

Zlín měl do utkání s obhájcem titulu zdařilý vstup, neboť brankáře Sáblíka nachytal střelou z poloviny kluziště obránce Nosek. Berani měli vzápětí výhodu první přesilové hry, když na trestnou lavici zamířil hostující Brňák za nedovolené bránění. Domácí se však k vážnějšímu ataku karlovarské branky nedostali. Hosté se postupem času osmělili a pozornost gólmana Sedláčka postupně prověřili Skuhravý a Košťál.

O vyrovnání se postaral Skladaný, jenž našel skulinku mezi Sedláčkovými betony. Energii gól povzbudil a ve 14. minutě měl velkou šanci Kristek, ale zlínský gólman byl u levé tyčky připraven. Do vedení mohli jít hosté při prohřešku Vlacha, ale Sedláček měl štěstí. Nejdříve vyrazil šanci Skuhravého, poté pomocí betonů zastavil kotouč na brankové čáře. Nerozhodné skóre nezměnila ani druhá přesilovka Zlína v závěru třetiny.

Na začátku druhé dvacetiminutovky byl vyloučen Leška. Početní převaha hostů byla za necelou minutu ještě zvýhodněna o dalšího hráče. Berani však hráli nesmírně obětavě, podržel je výborný Sedláček a oslabení přežili bez újmy. V dalším průběhu druhé třetiny se hrál vyrovnaný hokej, když obě mužstva pozorně bránila obranné pásmo.

Zlín šel do vedení v polovině zápasu a postarala se o to jeho elitní řada. Centr Leška nekompromisně zavěsil bekhendem pod horní tyč Sáblíkovy svatyně. Domácí mohli náskok ještě zvýšit zásluhou dvojice Balán, Filip Čech, ale kotouč těsně minul levou tyčku. Západočeši mohli v závěru srovnat stav Pechem, ale Sedláček předchozí zaváhání skvěle napravil.

Klid do domácích řad přinesl třetí gól, který zaznamenal v závěru přesilovky ve 43. minutě mladík Vlach. Zlín ovládl závěrečnou třetinu, další gól přidal po skvělém pasu Míky agilní Záhorovský. Hosté v posledním dějství nehráli dobře v obraně a nedařilo se jim ani v útoku, Berani si tak připsali cennou výhru. Západočeši v posledních třech extraligových zápasech na zlínském ledě skórovali pouze jednou - právě dnes.

PSG Zlín - HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nosek, 32. Leška (Důras, Rachůnek), 43. Roman Vlach (Kubiš), 51. Záhorovský (Míka, Galvas) - 12. Skladaný (Pech). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Jindra, Kreuzer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4389.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Důras, Leška, Rachůnek - Sivák, Kollár, Köhler - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek, Brňák, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Pletka - Haščák, Pech, Skladaný - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: