Hlavní obsah

Polanský přiznal při návratu do Brna nervozitu

BRNO

Po dvou prohrách 1:3 v Mladé Boleslavi a doma s Vítkovicemi se hokejisté Třince střelecky chytili v Brně, kde nováčkovi extraligy Kometě uštědřili krutou porážku 1:5. Páteční souboj měl pikantní příchuť pro třineckého útočníka Jiřího Polanského, který je brněnským odchovancem a ve svém rodišti se chtěl předvést v co nejlepším světle.

Článek

Záměr mu však nevyšel zcela podle představ a po osobním trestu v závěru utkání musel dokonce předčasně do šatny. "Určitě jsem byl hlavně v úvodu zápasu hodně nervózní. Brno extraligu hodně dlouho nehrálo, proto jsem se do Ronda těšil," uvedl po utkání Polanský. Hned ale přiznal, že nebyl se svým výkonem spokojen a je rád, že jeho tým vyhrál a získal plný bodový zisk.

Do Třince Polanský odešel hned v počátcích své extraligové kariéry a na prostředí, kde kdysi začínal, si musel chvíli zvykat. "Byl jsem dnes více vyhecovaný, zřejmě jsem soupeři posloužil jako hromosvod. Samozřejmě jsem se před zápasem špičkoval s brněnskými hráči, neboť s většinou z nich se znám velice dobře. Jmenoval bych Bičánka, Houdka, Kántora, Ludvíka, Korhoně. Někteří z nich prošli i třineckým týmem," poznamenal Polanský, podle nějž se po nervózním začátku zápas zlomil ve druhé třetině po dvou rychlých brankách Třince v rozmezí 34 sekund.

"Kometa má problémy, ale musí se zvednout sama. Jsem rád, že se nezvedla zrovna proti nám. Důležité je, že se nám podařilo vyhrát a protrhnout předcházející střeleckou smůlu. I když jsme dnes dali hodně slátané góly. Ale doufám, že se od nich odpíchneme," vyslovil Polanský přání do dalších zápasů.

Bývalého brněnského odchovance zaujali fanoušci Komety, kteří své svěřence navzdory nepříznivému stavu vytrvale povzbuzovali až do konce zápasu. "Nechtěl bych, aby to vyznělo nějak špatně. Ale brněnští fanoušci jsou jiní, než příznivci dalších extraligových týmů. Zatím ještě nejsou objektivní a ženou tým dopředu, i když se mu nedaří. Za tohoto stavu by se slušelo dát týmu najevo, že nehraje dobře," myslí si Polanský, který poukázal na třinecké publikum.

"Když se nám nedaří, tak nám to vytknou. Myslím si, že je to spravedlivá odezva, že tým nehraje dobře. Tady ale mají zřejmě jiné zvyklosti a nechci jim je brát," dodal Polanský.

Reklama

Související témata: