Hlavní obsah

Hlinka: Jsem zvyklý na svůj standard a ten jsem v úvodu sezóny nepodával

Po čtyřech kolech na jeho bodovém kontě svítila nula. To by před startem soutěže čekal od sparťana Jaroslava Hlinky jen málokdo. Před zápasem s Libercem proto trenéři zamíchali sestavou, Hlinku poslali do třetí formace a tento tah se vyplatil. Dvaatřicetiletý forvard se blýskl dvěma brankami a pomohl k výhře 3:2 po prodloužení. „Doufám, že mi to pomůže a bude to dobré,“ přeje si.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Liberce Tero Leinonen a Jaroslav Hlinka ze Sparty

Článek

Po více než padesát minut se zdálo, že Sparta neochvějně kráčí za vítězstvím. Posledních desetiminutovka třetí části ale byla strašidelná. Proč?

Za stavu 2:0 už jsme to měli udržet. Bohužel jsme dostali dva špatné góly, to se v hokeji stává. Zaplaťpánbůh za ten gól v prodloužení. I dva body se počítají, je to vítězství.

Čím si ale výpadek z třetí třetiny vysvětlujete?

Udělali jsme chyby, ty se ale stávají. Hlavně jsme tam ale měli dlouhou přesilovku 5 na 3, kterou jsme měli využít a Liberec dorazit. Pak by bylo po zápase. To byl ten hlavní důvod.

Za stavu 2:0 jste byli blízko třetí brance, dokonce jste se z ní už radovali. Pak ale sudí po konzultaci s kolegou u videa gól neuznal. Jak jste to přímo z ledu viděl vy?

Je to neuvěřitelné. V ten moment jsem byl na ledě na sto procent přesvědčený, že je to gól. Ale videorozhodčí to samozřejmě vidí lépe.

Poprvé v sezóně jste se bodově prosadil, vstřelil jste dvě branky. Je to pro vás hodně důležité?

Určitě je to pro mě důležité, start jsem neměl ideální. Doufám, že mi to pomůže a bude to dobré.

Hlodal ve vás nevydařený úvod soutěže hodně?

Ne že bych nad tím nějak zvlášť víc přemýšlel, ale jsem takový hráč, který je zvyklý na svůj určitý standard. A ten jsem nepodával, což mě mrzelo. Tímhle zápasem to samozřejmě není smazané a doufám, že výkony půjdou nahoru. Myslím, že to pořád ještě není úplně ono.

Po nevydařené partii v derby trenéři přeházeli formace, vy jste se z té první přesunul do třetí k Langhammerovi s Hromasem. Myslíte, že to byl dobrý tah?

Tak dal jsem dva góly... Nemyslím si ale, že by ten herní projev byl nějak diametrálně odlišný. Jiné to opravdu bylo jen v těch dvou vstřelených gólech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články