Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály i v Litvínově, Brno zůstavá bez bodu

PRAHA

Už na šest se rozrostl počet utkání, ve kterých hokejisté Komety Brno po návratu do extraligy nezískali ani bod. V neděli prohráli i šestý zápas sezóny, tentokrát v Českých Budějovicích 2:5. Tabulku i nadále vedou bezchybné Vítkovice, které vyhrály na ledě Litvínova 4:1. V dalších zápasech porazila například Sparta Mladou Boleslav 3:2 zásluhou hattricku Petra Tona.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pavel Trnka (vpředu) se raduje se spoluhráči z Vítkovic

Článek

Jedenáct vstřelených branek v posledních dvou zápasech mají na kontě hokejisté Vítkovic. Poté, co v pátek zničili Kladno sedmi góly, dokázali vyhrát 4:1 i na ledě Litvínova a v novém ročníku extraligy ještě nepoznali hořkost porážky. V Litvínově padlo všech pět branek už během jedenácti minut první třetiny.

Poslední vzájemná utkání s Kometou nechávala českobudějovické fanoušky naprosto v klidu. V nejvyšší soutěži jejich mužstvo naposledy vyhrálo 11:1 a letos v letní přípravě pak 5:2. A stejným výsledkem skončilo i nedělní měření sil v novém extraligovém ročníku. Dva góly domácích přitom vstřelil Milan Gulaš.

Dvakrát se trefil také Martin Růžička z Třince a i jeho zásluhou porazili Oceláři Zlín 4:2. Zazářil především při druhé trefě, kdy se prodral po levém křídle až před brankáře Sedláčka, blafákem si jej položil, a zakončil do prázdné brány.

Hrdinou nedělních zápasů byl však útočník Sparty Petr Ton, jenž nasázel Mladé Boleslavi rovnou hattrick. Poprvé se prosadil v polovině zápasu střelou mezi betony, druhý gól padl v 47. minutě z dorážky, a o osm minut později Ton zametl do branky přihrávku Jaroslava Hlinky.

Poslední mistr z Karlových Varů se v nové sezóně trápí a připsal si další porážku ve své nové KV Areně. Proti Liberci musel dohánět tříbrankovou ztrátu a přestože po dvou třetinách snížil alespoň na rozdíl jediné branky, prohrál 2:4. Dva góly vstřelil Jan Hlaváč, jenž oblékl dres Bílých tygrů teprve ve druhém zápase.

Kladno dostalo v pátek sedmibrankový výprask v Ostravě, ale vše svým fanouškům vynahradilo proti Slavii. Už po devíti minutách sice domácí prohrávali 0:2, ale do poloviny hrací doby skóre otočili a donutili hosty vystřídat brankáře. Ani Furch ale náhlou explozi kladenské produktivity nezastavil a rovněž inkasoval tři branky. Kapitán Kladna Pavel Patera si připsal dva góly a jednu přihrávku.

Při střelecké chuti byly v předchozím kole Pardubice, když Litvínovu nastřílely devět gólů a třikrát se prosadili v přesilovkách. V Plzni to ale Dominik Hašek a spol měli rozhodně těžší. Na první gól Jaroslava Modrého v dresu Plzně odpověděli na konci druhé třetiny a další gól už v normální hrací době nepadl. Až v samostatných nájezdech překonal Pöpperleho Tomáš Zohorna.

Hokejová O2 extraliga, 6. kolo:
Č. Budějovice - Kometa Brno 5:2ON-LINE
Branky: 37. a 38. Gulaš, 6. Ptáček, 24. Melichar, 43. Melichárek - 6. Vorel, 24. Zubíček.
Třinec - Zlín 4:2ON-LINE
Branky: 3. a 52. Růžička, 11. Martynek, 40. Cartelli - 4. Důras, 18. Kollár.
Sparta Praha - Mladá Boleslav 3:2ON-LINE
Branky: 32., 47., a 55. Petr Ton - 40. Nouza, 54. Pabiška.
Kladno - Slavia Praha 6:4ON-LINE
Branky: 58. a 60. Patera, 12. Kalla, 23. Majeský, 26. Frolík, 42. Toman - 6. Žižka, 9. V. Růžička ml., 32. Kolařík, 45. Branda.
Karlovy Vary - Liberec 2:4ON-LINE
Branky: 32. Melenovský, 38. Pech - 5. a 30. Hlaváč, 3. P. Nedvěd, 57. Bartovič.
Litvínov - Vítkovice 1:4ON-LINE
Branky: 8. Stříteský - 4. Roman, 7. Štefanka, 8. Kvapil, 11. Hruška.
Plzeň - Pardubice 1:2 po sam. nájezdechON-LINE
Branky: 14. Modrý - 37. Kočí, rozhodující nájezd Zohorna.

Reklama