Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 2:4Karlovy Vary ani napotřetí v nové hale neuspěly, podlehly Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nedvěd 0 : 1
5. Hlaváč 0 : 2
30. Hlaváč 0 : 3
32. Melenovský 1 : 3
38. Pech 2 : 3
57. Bartovič 2 : 4

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů ani napotřetí nedokázali v extralize zvítězit ve své nové hale, když v utkání 6. kola podlehli Liberci 2:4. Bílí Tygři díky třem využitým přesilovkám získali do poloviny utkání tříbrankové vedení, domácí dokázali i díky trefě Lukáše Pecha v oslabení snížit na rozdíl jediného gólu, ale výhru Severočechů pojistil v další využité početní výhodě Milan Bartovič. Dvakrát se trefil za Liberec Jan Hlaváč, Energie se musela od 27. minuty obejít bez zraněného gólmana Lukáše Mensatora.

Článek

Liberci, který nastoupil bez útočníka Podkonického, vyšel skvěle vstup do utkání. A to i přesto, že hned po 16 vteřinách hry putoval na trestnou lavici Klimenta. Leinonen kryl betonem Kumstátův pokus, početní výhoda domácích se zkrátila na 65 vteřin, protože Melenovský se dostal do nedovoleného kontaktu s finským gólmanem a hosté svou krátkou přesilovku využili ve třetí minutě. Nedvěd převzal puk ve středním pásmu, projel před gólmana Mensatora, položil si jej a otevřel skóre.

Vzápětí navíc pykal za podražení Němec a přesně po pěti minutách hry vedli Bílí Tygři 2:0. Nedvěd ideálně křížně přihrál Hlaváčovi, který pohotovou střelou překonal karlovarského gólmana. Leinonena se pak pokusil překvapit zpoza branky Melenovský, na druhé straně nebezpečně pálil Derner. Ve 14. minutě byl blízko snížení Skladaný, ale z úhlu nezamířil do odkryté branky přesně. Slovenský útočník se neprosadil v další dobré pozici ani před první pauzou.

V úvodu druhé části se ocitl ve velké šanci Pech, ale Leinonena nepřekonal. Únik libereckého Bartoviče zastavil nedovoleně Prošek, domácí se ale poprvé v zápase v oslabení ubránili. V 27. minutě zůstal ležet po úspěšném zákroku na ledě gólman Mensator, musel odstoupit a nahradil jej Sáblík. Leinonena pak prověřil Košťál. Další Proškovo vyloučení ale v polovině zápasu potrestal po Bartovičově střele dorážkou do odkryté branky Hlaváč.

Vzápětí se ale naskytla domácím po vyloučeních Jareše a Dernera přesilovka pěti proti třem a po Kristkově asistenci prolomil Leinonenovu dnešní neprůstřelnost osamocený Melenovský. Domácí pak hráli bez pěti vteřin dvě minuty v oslabení, přesto se jim podařilo skórovat. Z mezikruží se trefil přesně do levého horního rohu Leinonenovy branky Pech.

Na úvod závěrečného dějství se Karlovarští ubránili v oslabení, Kašpaříkovo vyloučení jim pak ale také k vyrovnání nepomohlo. Pojistit vedení hostů mohl v 53. minutě Hlaváč, ale Sáblík mu hattrick nepovolil, i když si sudí ještě prověřili situaci u videorozhodčího. V 57. minutě už však sebral naděje domácím při vyloučení Skuhravého Bartovič.

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:2, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Melenovský (Kristek, Dobroň), 38. Pech (Skladaný) - 3. P. Nedvěd (Hlaváč, Rýgl), 5. Hlaváč (P. Nedvěd), 30. Hlaváč (Bartovič, Hunkes), 57. Bartovič (Čakajík, P. Nedvěd). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Brunclík, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 4161.
Karlovy Vary: Mensator (27. Sáblík) - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Dej, Pech, Pletka - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Liberec: Leinonen - Rýgl, Čakajík, J. Moravec, Jareš, Derner, Hunkes, Holub - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, Víšek - Špaček, Nedorost, Blatný - Ondřej, Plodek, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 37. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice