Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 3:2Spartu dovedl k první domácí výhře za tři body hattrickem Ton

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Ton 1 : 0
40. Nouza 1 : 1
47. Ton 2 : 1
54. Pabiška 2 : 2
55. Ton 3 : 2

PRAHA

Až na třetí pokus vyhráli hokejisté pražské Sparty v novém extraligovém ročníku na svém ledě v normální hrací době. Mladou Boleslav dnes v utkání 6. kola zdolali 3:2, přičemž všechny branky vítězů vstřelil útočník Petr Ton.

Článek

Duel se dlouho nesl ve znamení obou brankářů, mimochodem s bohatými zkušenostmi z týmu dnešního soupeře. Ve větší permanenci byl mladoboleslavský Schwarz, který mnohdy přiváděl sparťanská útočná esa k zoufalství. Netík si na něm vylámal zuby po samostatném průniku, Ručinský to neúspěšně zkoušel při přesilovce od modré čáry z pozice zadáka. Při další početní výhodě zase neuspěl Langhammer dorážkou zblízka a po něm i Broš, jehož plachtící střelu Schwarz zkrotil na rameni. Sparťanské trápení pak korunoval Hlinka, když neproměnil sólový nájezd.

Hosté trpělivě bránili a výrazněji se do hry dostávali jen ve vlastních přesilovkách. Na začátku druhé třetiny jim svými fauly nabídli Černošek s Kratěnou hned dvě po sobě a Chábera ani nevěděl, jak je bez úhony přestál. Pabiškovi se v rozhodující chvíli svezl puk z hole, pak Nouza před brankou nikým netísněn nesvedl dorážku. Taktéž se proti ležícímu Schwarzovi vedlo i na druhé straně Výbornému.

Domácí kapitán ale zřejmě v polovině zápasu usoudil, že diváci čekají na gól už dost dlouho. Dlouhým pasem nastartoval rychlíka Tona, ten velmi lacino připravil o puk zkušeného zadáka Jiruše a trefil se mezi Schwarzovy betony. Oba boleslavští hráči svěsili hlavu ve výrazu nepochopení, jak mohli z jejich pohledu tak jednoznačnou situaci zanedbat.

Přesto mohli s celým týmem brzy zase hlavy vztyčit. Když chybělo do konce druhé části hry 32 vteřin, nalákal k sobě Sýkora k mantinelu tři hráče Sparty, předložil puk mezi kruhy Nouzovi a ten přes clonícího obránce nedal Cháberovi střelou k tyči šanci.

Pro sparťanské trenéry to byl o druhé pauze impulz k důraznému proslovu, Boleslav zvýšenou aktivitu domácích musela hasit fauly a ze třetí po sobě jdoucí početní výhody zahřmělo. Ton se proháčkoval před branku, Chábera puk místo do rohu vypíchl hokejkou před sebe, Ton si jej znovu našel a druhou dorážkou rozvlnil síťku boleslavské branky.

Hosté se ale i podruhé vzchopili. Král obkroužil zezadu branku, svou akci dokončil i vleže, když posunul puk Pabiškovi a ten z úhlu trefil opuštěnou branku. Rovnovážný stav ale vytrval jen 49 vteřin. Pak Hlinka našel volného Tona, který střelou bez přípravy završil svůj hattrick. V závěru již Sparta další komplikace nepřipustila.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 32. Ton (D. Výborný), 47. Ton (Langhammer, Netík), 55. Ton (J. Hlinka, Kratěna) - 40. Nouza (T. Sýkora, Šterbák), 54. Pabiška (Král). Rozhodčí: Kubeš, Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8, navíc J. Kasík (Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4450.
Sparta: Chábera - Macholda, Gulaši, Vykoukal, Černošek, Jan Hanzlík, S. Hudec - Látal, Broš, Kratěna - Ton, D. Výborný, Ručinský - Netík, J. Hlinka, Langhammer - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek, Mocek - Bahenský, D. Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice