Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 1:4Litvínov se trápí, prohrál doma s vedoucími Vítkovicemi 1:4

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Roman 0 : 1
7. Štefanka 0 : 2
8. Kvapil 0 : 3
8. Stříteský 1 : 3
11. Hruška 1 : 4

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v šestém kole O2 extraligy s Vítkovicemi 1:4. Na kontě Severočechů jsou tak nadále jen tři body za vítězství nad posledním Brnem ve druhém kole. Vítkovice naproti tomu vévodí celé soutěži, když v šesti utkáních ztratili pouze jediný bod - v úvodním kole udolali Spartu až v nájezdech.

Článek

Domácí se ještě ani nestačili zahřát na provozní teplotu a už prohrávali. Ve čtvrté minutě vypálil Jurečka od modré, Franěk jeho střelu vyrazil před sebe a dojíždějící Roman nikým neatakovaný poslal pohodlně Vítkovice do vedení. O tři minuty později to již bylo o dvě branky. Štefanka přesnou střelou do horního růžku prostřelil Fraňka.

Za dalších 55 vteřin si vyměnili puk Kvapil se Sičákem a prvně jmenovaný pohodlně poslal puk za Fraňkova záda. Poté se o slovo přihlásili i domácí. Stříteský vystřelil puk od modré a Štěpánkovi se odrazil od masky za jeho záda. Pro domácího obránce to byla vůbec první branka v extralize, ani to však ještě nebylo v součtu branek v prvním dějství vše.

V 11. minutě se po krásné akci hostů prosadil Hruška, který poslal puk za bezmocného Fraňka. O minutu později se radovali i domácí, jenže Trávníčkův gól hlavní sudí neuznali kvůli faulu Jánského na Sedláčka. Poté mohli hosté ještě navýšit skóre, ale nepodařilo se jim to ani v 84 vteřin trvající přesilové hře pěti proti třem. Na konci prvního dějství se do slibných šancí dostali Lukeš a poté i jeho parťák z první formace Černý, ale oba ztroskotali na Sedláčkovi.

Do druhé části, v níž v domácí sestavě scházeli Šlégr a úspěšný střelec Stříteský, vstoupil Litvínov náporem, ale střely Jánského a Vopata opět zlikvidoval hostující brankář. Ve 25. minutě si Severočeši zahráli 109 vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři, ale vypracovali si pouze jedinou střelu, kterou Černý poslal přímo doprostřed branky.

V polovině druhého dějství naremploval Trávníček na mantinel Kvapila, který musel jít na několik minut do kabiny kvůli šrámu v obličeji a domácí útočník si vykoledoval osobní desetiminutový trest. Poté si Litvínovští opět zahráli dlouhou přesilovou hru v pěti proti třem, ale opět se ukázala jejich největší nemoc, jíž je využívání přesilových her. Na konci prostřední třetiny ujel domácím obráncům v oslabení Štefanka, ale jeho bekhendový pokus Franěk chytil.

Třetí část se dohrávala už pouze z povinnosti. Šancí bylo jako šafránu a když už si hráči nějakou vypracovali, tak narazili na spolehlivě chytající brankáře. Na jedné straně ztroskotal na Fraňkovi Burger, který si dobře vybruslil zpoza branky, na druhé straně vychytal Lukeše, který vystřelil ihned po buly, spolehlivý Štěpánek.

HC Benzina Litvínov - HC Vítkovice Steel 1:4 (1:4, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Stříteský (V. Hübl) - 4. Roman (Jurečka, Svačina), 7. Štefanka (Treille, Krenželok), 8. Kvapil (Sičák), 11. R. Hruška (Stehlík, Ujčík). Rozhodčí: Souček, Turčan - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 10:9, navíc Trávníček (Litvínov) 10 min. Bez využití. Diváci: 4105.
Litvínov: Franěk - Kubát, Šlégr, Kroupa, Švarný, Punčochář, Gureň, Stříteský, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Vopat - Jánský, Gerhát, Trávníček - Majdan, Jenáček, Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Varaďa, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Klimek, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: