Hlavní obsah

Třinec - Zlín 4:2Třinec se dočkal první domácí výhry v sezoně - porazil Zlín 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Růžička 1 : 0
4. Důras 1 : 1
11. Martynek 2 : 1
18. Kollár 2 : 2
40. Cartelli 3 : 2
52. Růžička 4 : 2

TŘINEC

Až ve třetím domácím zápase dosáhli třinečtí hokejisté na výhru. V šestém kole O2 extraligy porazili na vlastním ledě Zlín 4:2. Hosté v utkání dvakrát dotáhli náskok soupeře, na zásah Cartelliho ze 40. minuty už ale reagovat nedokázali. Pojistku přidal v závěrečné části Martin Růžička, autor dvou branek a jedné asistence. Tři finální přihrávky zaznamenal Ladislav Kohn.

Článek

Start do utkání vyšel lépe Ocelářům. V úvodním náporu Kohnova řada uzamkla hostující pětici v obranném pásmu a Balejovu nezištnou přihrávku od modré čáry gólově zužitkoval Růžička, který zůstal před gólmanem Sedláčkem úplně osamocen. Za necelé dvě minuty zlínští hráči kontrovali v početní výhodě, kdy střelu Hamrlíka tečoval Důras, hrající na místě stále zraněného Balaštíka.

I Oceláři se prosadili v početní výhodě. Martynek vyhrál vhazovaní na Malce, jehož ránu třinecký útočník i následně usměrnil do soupeřovy branky. Třinečtí přesilovkou situaci proměnili za pouhé čtyři sekundy, další čtyři početní výhody v první třetině už ale zůstaly bez odezvy. A tak Zlín trestal. Brankář Duba přihrál obsazenému Hrabalovi, jehož vyhození zachytil Kollár a tvrdou ranou do pravého horního rohu srovnal skóre.

Druhé dějství už bylo skoupé na šance i branky. Hosté v úvodu zahrozili Kollárem, jehož střela prošla Dubovi mezi betony, ale akci předčasně ukončil hvizd rozhodčího. Na opačné straně předložil do ideální pozice Ostřížek Polanskému, zlínští obránci ale jeho pokus z mezikruží zblokovali.

Skóre málem změnil směrem, který si rozhodně nepřál, bek Ocelářů Zíb. Zachytil přihrávku Vlacha na Kubiše, ale místo aby puk odehrál do rohu, bekhendovým dloubáčkem trefil překvapeného třineckého brankáře. O nedlouho později už útočili domácí správným směrem a hlavně úspěšně. V závěrečné minutě prostředního dějství Růžička přihrával od mantinelu k modré čáre, puk připravil do jízdy Cartellimu, který prostřelil Sedláčka.

Zlínští v minulých zápasech sehráli vydařené poslední třetiny a i v Třinci zahájili závěrečnou část náporem. V obrovské příležitosti minul Leška, pokusy agilního Rachůnka i Kubiše zastavil spolehlivý Duba. Naděje hostů na bodový zisk se rapidně snížily v 52. minutě, kdy se Růžička z levé strany bruslařským manévrem natlačil před Sedláčka a přesně zakončil. Hosté měli ve zbytku času ještě dvě přesilové hry na zdramatizování stavu, ale domácí už komplikace nepřipustili.

HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. M. Růžička (Balej, Kohn), 11. Martynek (Malec), 40. Cartelli (Kohn, M. Růžička), 52. M. Růžička (Zíb, Kohn) - 4. Důras (M. Hamrlík, Leška), 18. Kollár. Rozhodčí: Hradil, Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 8:11, navíc Polák (Třinec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3096.
Třinec: Duba - Hrabal, Výtisk, Seman, Malec, Cartelli, Zíb, Lojek, Andersons - Tomas, Polanský, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Kohn, M. Růžička - Kanko, Ostřížek, Kútny. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Důras, Leška, Rachůnek - Sivák, Kollár, Köhler - Kubiš, Roman Vlach, Záhorovský - Ondráček, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

Reklama

Související témata: