Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 1:2Pardubice vyhrály v Plzni, souboj gólmanů ovládl zkušenější Hašek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Modrý 1 : 0
37. Kočí 1 : 1
0. Zohorna 1 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Pardubic vyhráli v Plzni 2:1 po samostatných nájezdech. Domácí měli v duelu šestého extraligového kola převahu pouze v první třetině. Zbytek utkání rozdrobeného 22 menšími tresty ovládali hosté povzbuzeni předešlou vysokou výhrou proti Litvínovu (9:3).

Článek

Rozhodnutí v normální hrací době jim ale nezajistila ani dvě trestná střílení, které zlikvidoval domácí gólman Tomáš Pöpperle. Činil se ovšem i jeho protějšek Dominik Hašek, jenž zlikvidoval všechny tři nájezdy Plzně a jeho výkon podpořil vítězným nájezdem Tomáš Zohorna.

Domácí hnáni vysokou návštěvou přes sedm tisíc diváků začali aktivněji, ale dlouho se nemohli prosadit přes hosty dobře střežené střední pásmo. Až v šesté minutě si najel mezi kruhy Vlasák a brankářský veterán Hašek jeho střelu zápěstím zlikvidoval rozklekem. Za chvíli měli Západočeši možnost hrát přesilovou hru a Hašek během ní vleže zlikvidoval výjezd dravého Bomersbacka z rohu.

Radost domácím přinesla až čtvrtá početní výhoda v utkání, ve které skóroval Modrý ranou bez přípravy od modré čáry. Hosté se soustředili na pečlivou defenzívu s rychlými brejky, přesto před koncem úvodní části málem podruhé inkasovali. Hašek ovšem svým pravým betonem vyrazil Kracíkův pokus z bezprostřední blízkosti.

Do druhé třetiny hosté doslova vlétli a domácí je zastavovali jen za cenu faulů. Blízko kýženému vyrovnání byl rychlonohý Sýkora, jemuž v přesnějším zakončení úniku zabránil až nedovolený zákrok. Východočechům ale hra v přesilovce příliš nevycházela. Ve 30. minutě dorážel střelu Havíře Starý těsně vedle Pöpperleho branky. Nápor hostů následně otupila další častá vyloučení. Zaslouženého vyrovnání se však Pardubičtí dočkali tři minuty před druhou sirénou, kdy Kočího střelu nešťastně tečoval rukavicí do sítě plzeňský Matějovský.

Také v závěrečné části se hrálo často v nestandardním počtu hráčů na ledě a právě v přesilovce hostující Koukal nedokázal protlačit kotouč do prázdné branky přes bránícího Dreslera a vzápětí v podobně gólové pozici trefil Špirko tyčku. Poté při útočné snaze domácích unikal do šance Sýkora a Modrý ho zastavil jen za cenu faulu, který vyústil v trestného střílení. Navrátilec z Davosu však při jeho provedení ztroskotal na Pöpperlem.

S nerozhodným stavem se nechtěli smířit ani domácí a svou rychlou akci po levé straně zakončil Bomersback střelou do levé tyčky. Necelé tři minuty před koncem normální hrací doby podrazil do sóla ujíždějícího Koukala O'Brien a hosté opět získali výhodu trestného střílení. Tentokrát v něm proti Pöpperlemu neuspěl s kličkou Špirko a zápas tak dospěl do prodloužení. Z obou stran opatrně vedené nastavení také nerozhodlo. Bod navíc zajistil hostům v nájezdech povedeným bekhendovým blafákem Zohorna.

HC Plzeň 1929 - HC Eaton Pardubice 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Modrý (Vlasák) - 37. Kočí (Čáslava, Somík), rozhodující sam. nájezd Zohorna. Rozhodčí: Hodek, Jebavý - Bejček, Lhotský. Vyloučení: 10:12, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Využití: 1:0. Divácí: 7345.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benda, O'Brien, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei - Vampola, M. Straka, Vlasák - Hvila, Tvrdík, Matějovský - Bomersback, Kracík, Scofield - Dvořák, M. Heřman, Adamský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Richter, Kolář II, Nakládal, Havíř, M. Šeda - Cetkovský, Špirko, Somík - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín