Hlavní obsah

Venku umí Hašek nájezdy vychytat

PRAHA

Pardubický brankář Dominik Hašek musel v neděli už počtvrté v sezóně čelit samostatným nájezdům a potvrdil, že venku mu jdou lépe. Stejně jako na Spartě pomohl i v Plzni svému týmu k prémiovému bodu, zatímco doma proti Zlínu či Varům úspěšný nebyl. Soustředěně chytajícího 44letého brankáře neoklamali plzeňští šikulové Vlasák a Straka, nevyzrál na něj ani Scofield.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pardubický brankář Dominik Hašek zasahuje v utkání se Spartou.

Článek

„Nechtěl jsem udělat žádný předčasný pohyb a nabídnout volné místo v brance,“ řekl gólman.

Pardubicím stačil k vítězství jediný úspěšný nájezd v podání Tomáše Zohorny. „Hrdinou je ale Hašek, ten přece všechno vychytal. Já to měl trochu buď, a nebo, naštěstí se mi povedlo brankáře rozhodit a při zakončení zvednout puk,“ líčil 21letý útočník.

Přitom s psychickou výhodou mohl jít do nájezdové koncovky strážce domácí svatyně Tomáš Pöpperle, jenž obstál už proti dvěma trestným střílením v základní hrací době po faulech na pardubické útočníky při úniku v oslabení. Sýkora v polovině třetí třetiny ani Špirko tři minuty před jejím koncem neuspěli.

„Každý volil jiné zakončení, ale nejdřív se mi podařilo včas srazit betony a při tom druhém vystrčit hokejku, aby nešlo dotáhnout blafák,“ líčil Pöpperle. Oba Východočeši si na něho nepřišli ani při nájezdech. Fanoušci už velebili brankáře, jenže led opouštěl jako vítěz o 19 roků starší Hašek.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články