Hlavní obsah

Gólovou přetahovanou s Plzní rozhodl ve prospěch Slavie Červenka

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté Slavie porazili v zápase 7. kola O2 extraligy Plzeň 4:3 a svěřencům kouče Jelínka tak připravili teprve druhou ztrátu bodů v sezóně. Skóre utkání se měnilo jako na houpačce a přestože po většinu duelu měli více ze hry Západočeši, tři body zajistil slávistům přesnou trefou z 57. minuty Roman Červenka.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Hokejisté Slavie oslavují gól Doležala (zády).

Článek
Fotogalerie

Slavia toužila odčinit dvě poslední vysoké porážky na hřištích soupeřů, ve kterých shodně inkasovala šest branek. A už ve čtvrté minutě se mohla poprvé radovat. Tomica poslal přesný pas na Sklenáře, který zamířil do protipohybu gólmana Pöpperleho a trefil se přesně pod horní tyčku. V deváté minuté se po chybě hostujícího Jeřábka ve středním pásmu řítil na Pöpperleho Doležal, nechal ovšem vyniknout jen brankářovu lapačku.

Západočeši o sobě dali poprvé vědět až v polovině první třetiny, Benákova rána od modré jen těsně minula pravou tyč. Hned z protiútoku stálo při hostech štěstí, Mickovu střelu z bezprostřední blízkosti zastavil Pöpperle těsně před čárou. V závěru první části přebrala iniciativu Plzeň, což se jí vyplatilo. Nejprve střílel ranou ze vzduchu Vlasák nad, v 17. minutě už dělovkou z vrcholu levého kruhu srovnal Hanzlík.

Slavia přežila drtivý tlak a skóre otočila

Hosty vstřelená branka nabudila, jejich tlak nezmírnila ani přestávka. Ve druhé minutě prostřední třetiny byl blízko gólu Vampola, Neruda jej ovšem dobře vybruslil z ideální pozice a následnou střelu pokryl. O minutu později už ovšem Pražané tolik štěstí neměli. Právě Vampola narýsoval přesný pas skrz brankoviště a Tyler Scofield si připsal už pátou trefu v sezóně.

Slavia se vůbec nemohla dostat do hry a dál zůstávala pod drtivým tlakem hostů. Při přesilové hře rozebrali Plzeňští bránící čtyřku, zakončující Bomersback trefil připravenou lapačku Nerudy. A tak z ničeho nic udeřila Slavia. Drtina našel zpoza branky Doležala, který vyrovnal na 2:2. V 38. minutě ujela v oslabení hned trojice slávistů a Špelda vrátil vyraženou střelu za Pöpperleho záda. Slavia tak otočila skóre, přestože druhou třetinu prohrála na střely 6:24!

V závěru rozhodl Červenka

Po osmi minutách hry ve třetí periodě vytvořili hosté zmatek před Nerudou a v nepřehledné situaci dotlačil puk za čáru Martin Straka. Sudí se jel ještě poradit k videu, to ale na radosti Plzeňanů nic nezměnilo. Oba týmy se od té doby soustředily především na precizní defenzivu a zdálo se, že bude muset rozhodnout prodloužení. V 57. minutě ale ujel po pravém křídle Červenka a střelou z kruhu vrátil Slavii vedení 4:3.

Sedmačtyřicet vteřin před závěrem třetí třetiny se u Nerudovy branky strhla pěstní šarvátka mezi slávistický bekem Vašíčkem a plzeňským Kanaďanem Bomersbackem, kterou vyhrál prvně jmenovaný. Oba byli za své počínání předčasné posláni do kabin.

Slavia Praha - Plzeň 1929 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Sklenář (Tomica), 33. Doležal (Drtina), 38. Špelda (M. Čermák, Doležal), 57. Červenka (Sklenář) - 17. Jiří Hanzlík (Vlasák, Bomersback), 23. Scofield (Vampola, Hvila), 49. M. Straka (Vlasák, O´Brien). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Kalivoda, Rozlílek. Vyloučení: 7:6, navíc Vašíček (SLA) 5 minut a do konce utkání a Bomersback (PLZ) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4328.
Slavia: Neruda - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Špelda, Drtina, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Tomica - P. Jelínek, Červenka, Sklenář - Micka, V. Růžička ml., Vondrka - Třetina, M. Čermák, Doležal. Trenér: Vladimír Růžička.
Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Benda, O'Brien, Dresler, Mezei - Bomersback, M. Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Scofield - Stránský, Tvrdík, Matějovský - Dvořák, M. Heřman, Adamský. Trenér: Marian Jelínek.

Reklama

Související témata: