Hlavní obsah

Vítkovice - Brno 2:1Vítkovice povolily Brnu první bod, favorit vyhrál až po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Štefanka 1 : 0
51. Dopita 1 : 1
65. Burger 2 : 1

Souboj prvního s posledním týmem hokejové extraligy skončil v základní době nečekanou remízou. Brno podlehlo favorizovaným Vítkovicím až po nájezdech 1:2, ale na sedmý pokus vybojoval nováček nejvyšší soutěže svůj premiérový bod v sezoně. Rozhodl o něm gól kapitána Jiřího Dopity z 51. minuty. Nájezdy rozhodl v třetí sérii zase vítkovický lídr Jiří Burger.

Článek

Roli vysokého favorita začaly Vítkovice naplňovat záhy. Štefankova formace předvedla hned při prvním střídání vybroušenou kombinaci, kterou její vůdce po Krenželokově pobídce v přesilovce sám pohodlně zakončil.

Rozdíl třinácti pater v první části bil do očí. Domácí byli lepší po všech stránkách. Navrch měli zejména výborným pohybem, někdy však na úkor účinné střelby až příliš kombinovali. Trvaj musel ještě zhatit příležitost Kvapila, Hubáček ve slibné pozici těsně minul. Víc z dvacetiminutové nadvlády Vítkovice nevytěžily.

Brno se i ve druhé části převážně jen bránilo, ale favorit se sám ubíjel nevyužitými šancemi. V zahazování se doslova předháněl brněnský patriot ve vítkovických službách Hubáček, který možná i v přemíře velké snahy ve 26. minutě nedokázal po úniku s Burgerem zacílit zblízka ani opuštěnou klec. Hubáček byl jedním z nejaktivnějších mužů. Po ledě lítal jako střela, ale když ve 37. minutě znovu z brankoviště nepropasíroval puk mezi Trvajovými betony, v návalu zmaru jen vztekle praštil do plexiskla.

Snad zákonitě muselo dojít na klasický scénář, domácím se zahozené příležitosti krutě vymstily. Hosté byli v závěru odvážnější, ale bezzubí. Přesto v podstatě z první nadějné situace v zápase vyrovnali. Nejprve se doslova protrápili minutovou přesilovkou pět na tři, ale po návratu Trnky na led Koma křížnou přihrávkou uvolnil u tyčky Dopitu a kapitán Komety bekhendem zavěsil.

Byť Vítkovice znovu zapnuly, závěrečnou snahu o druhý gól už limitovala nervozita a křeč při kombinacích v útočném pásmu. Trvaj v závěru neměl krizový moment. Už v prodloužení však Kometu podržel při vyložené šanci Treilleho, jehož bombu z mezikruží ramenem zvedl nad břevno. Brňané pak nevyužili přesilovku a v nájezdech tahali za kratší konec. Domácí totiž proměnili zásluhou Ujčíka, Kvapila a Burgera všechny penalty, hostujícího Kántora v první sérii vychytal Štěpánek.

Vítkovice Steel - Kometa Brno 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Štefanka (Krenželok, Sičák), rozhodující sam. nájezd Burger - 51. Dopita (Koma, Pucher). Rozhodčí: Šír, Polák - Čech, Poruba. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 4969.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka - Varaďa, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Klimek, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.
Brno: Trvaj - Koma, Bičánek, Houdek, Zubíček, Kempný, Kántor, Ovčačík, Mojžíš - Erat, Dopita, Ludvík - Vondráček, Vorel, Klimt - J. Svoboda, Pucher, Brabenec - Korhoň, R. Procházka, R. Dlouhý. Trenéři: Pazourek a Baďouček.

Reklama

Související témata: