Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 5:0Mladá Boleslav deklasovala doma Kladno 5:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Pabiška 1 : 0
28. Jiruš 2 : 0
40. Nouza 3 : 0
44. Bahenský 4 : 0
55. Sup 5 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi po dvou porážkách opět zabrali a deklasovali v sedmém kole extraligy doma ve středočeském derby Kladno 5:0. Pro poslední tým minulého ročníku, který se zachránil až v baráži, to byla už čtvrtá výhra v sezoně. Gólman Marek Schwarz si připsal první čisté konto v sezoně. Kladno sice v neděli na vlastním ledě porazilo Slavii, ale po pátečním debaklu v Vítkovicích venku opět propadlo.

Článek

Zápas začal ve svižném tempu, čemuž ovšem přispělo v prvních deseti minutách pět vyloučených hráčů. V plném počtu se v této fázi utkání hrály pouze dvě minuty. Domácí měli výhodu přesilové hry již po úvodních 32 vteřinách, ale vytěžili pouze optický tlak.

Hostům se na konci této desetiminutovky naskytla obrovská šance ke skórování, když putovali na trestnou lavici rychle po sobě domácí Nouza a Duben. Kladenští ale 97 vteřin trvající výhodu dvou mužů v tlaku nevyužili, přestože se Paterova přesilovková formace dostala do obrovského tlaku. Gólman Schwarz ale odolal a vyznamenal se především při Procházkově dorážce.

Skóre se tak měnilo ve 12. minutě na druhé straně. Pokus Gajovského kladenský gólman Kopřiva vyrazil pouze před sebe a mezi střelce se zapsal přesnou dorážkou boleslavský Pabiška. Domácí vstřelená branka nabudila a do konce třetiny měli navrch, ale další šance již proměnit nedokázali.

Druhá část utkání se nesla zcela ve znamení místy až drtivého tlaku domácího Bruslařského klubu. Nejprve se do zakončení dostal Sup po perfektní přihrávce kapitána Krále, ale v poslední chvíli mu do jeho střely vložil hůl jeden z kladenských hráčů.

V 28. minutě se už domácí radovali z druhé branky. Čížek nejprve napřáhl od modré čáry, jeho střela tečovala boční síťku kladenské svatyně a ze vzniklého tlaku u brankoviště hostů se dokázal prosadit boleslavský Jiruš. Hosté zareagovali zcela ojedinělou šancí, když po pravé straně ujel Bělohlav, ale domácí gólman byl na svém místě.

Domácí tlačili soupeře dál a nakonec to také přineslo efekt v podobě třetího gólu. Nejprve se do několika šancí dostal Pabiška, ale chybělo mu trochu štěstí ve finální fázi. Čtyři vteřin před druhou přihrávkou ale už dotlačil puk do kladenské branky Nouza a sudí po poradě s videorozhodčím gól uznali. V 44. minutě ještě zvýšil Bahenský. V rozhodnutém utkání si ještě připsal pět a půl minuty před koncem první trefu v sezoně i zkušený útočník Sup.

BK Mladá Boleslav - HC Geus Okna Kladno 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Pabiška (Gajovský), 28. Jiruš (Macho), 40. Nouza (T. Sýkora, Boháč), 44. Bahenský (Handlovský), 55. Sup (Král, Pabiška). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3620.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Jiruš, Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Čížek - Bahenský, Vrbata, Handlovský - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Fabuš, Gajovský, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.
Kladno: Kopřiva - Toman, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Majeský, J. Dlouhý - Bílek, Patera, M. Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Eberle, Stieler, Kuchler - Diviš, Kalla, Frolík. Trenéři: Müller a P. Kasík.

Reklama

Související témata: