Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:3Sparta otočila v závěru zápas ve Zlíně a vyhrála v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Galvas 1 : 0
30. Hlinka 1 : 1
55. Balaštík 2 : 1
60. Hanzlík 2 : 2
62. Kratěna 2 : 3

ZLÍN

Hokejisté Sparty vyhráli díky třem kanadským bodům Ondřeje Kratěny v sedmém kole extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení. Hosté byli po většinu utkání lepším týmem, přesto prohrávali od 55. minuty po trefě Jaroslava Balaštíka, který nastoupil po zranění v přípravě po zásahu pěstí do hlavy od vítkovického beka Richarda Stehlíka poprvé v sezoně. Sparta ale vynutila prodloužení po gólu Jana Hanzlíka a po 75 vteřinách nastavení rozhodl Kratěna.

Článek

Obě mužstva v úvodních minutách vyčkávala a čekala na chybu soupeře. Aktivnější byli hosté, kteří prověřili připravenost gólmana Sedláčka. Hra se většinou odbývala ve středním pásmu. Zlín měl na konci 12. minuty výhodu úvodní přesilové hry, když na trestnou lavici zamířil za nedovolené bránění Černošek.

Berani se nedokázali kombinačně prosadit, neboť Chábera zasahoval pouze po šanci Záhorovského. Vzruch přinesla až 16. minuta, když Broš dopravil kotouč házenkářským stylem za Sedláčkova záda a rozhodčí gól zákonitě neuznal. Domácí se dostali do vedení rychlým využitím přesilové hry po pěti sekundách. Sotva se sparťanský kapitán Výborný usadil na trestné lavici, využil početní převahu přesnou střelou od modré čáry obránce Galvas. V závěru první třetiny mohl domácí náskok zvýšit Kubiš, ale nepřehodil Cháberovy betony.

Pražané měli na začátku druhé dvacetiminutovky početní výhodu čtyři na tři, ale Hanzlík ve slibné pozici špatně trefil kotouč. Ve druhé třetině se na ledě přiostřilo a přibyly osobní souboje. Po jednom z nich Míka narazil Ručinského na mantinel a vyfasoval vedle menšího trestu ještě deset minut za naražení zezadu.

Sparta vyrovnala v polovině utkání zásluhou využité přesilovky. Trestnou lavici zahříval Rachůnek, hostující útočníci rozebrali zlínskou defenzívu a Hlinka měl zcela odkrytou levou polovinu branky. Sparta si získala ve zbytku třetiny převahu, ale Broš a Kratěna své šance nevyužili. Po druhé siréně zůstal na ukazateli skóre nerozhodný stav 1:1 a domácí ještě zachránil od dalších gólů výborný brankář Sedláček.

Slušně zaplněný stadion se mohl radovat na začátku třetí třetiny, ale Kollár dopravil kotouč pomocí brusle za Cháberova záda. K vedoucí brance Zlína nevedla ani další přesilovka, Pražané si prostor v obranném pásmu pohlídali. Domácí se dočkali kýženého vedení v 55. minutě zásluhou navrátilce do sestavy Balaštíka. Zlínský kapitán si najel před Cháberu a nekompromisně zavěsil. Sparta měla v závěru výhodu početní převahu, ale vyrovnání se dočkala až při power play, když Sedláčka překonal v samotném závěru základní hrací doby šťastnou tečí Hanzlík po střele Hlinky od modré čáry. V prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro hosty ukázkovým blafákem Kratěna.

PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Galvas (Roman Vlach), 55. Balaštík (Leška, Rachůnek) - 30. J. Hlinka (Broš, Kratěna), 60. Jan Hanzlík (J. Hlinka, Kratěna), 62. Kratěna. Rozhodčí: Husička, Mikula - Bryška, Chytil. Vyloučení: 7:7, navíc Míka (Zlín) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4615.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Bořuta, Nosek, Švrček, Míka, Galvas, Linhart, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Köhler - Sivák, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.
Sparta Praha: Chábera - Macholda, Gulaši, Vykoukal, Černošek, Jan Hanzlík, S. Hudec, Mrázek - Ton, Broš, Kratěna - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, J. Hlinka, Langhammer (9. Kafka) - Hromas, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.

Reklama

Související témata: