Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 3:1Litvínov popáté za sebou nebodoval, prohrál v Liberci 1:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Klimenta 1 : 0
49. Bartovič 2 : 0
51. Hübl 2 : 1
60. Blatný 3 : 1

LIBEREC

Hokejisté Litvínova neprolomili krizi ani na ledě Liberce a po porážce v dnešním sedmém kole extraligy ani popáté za sebou nebodovali. Svěřenci trenéra Jaroslava Hübla staršího tak zůstávají s pouhými třemi body předposlední. Bílí Tygři naopak vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Článek

Oba celky začaly aktivně a diváci v prvních minutách zápasu viděli hru nahoru dolu plnou chyb v obraně. Do první velké šance zápasu se dostali domácí, ale osamocený Víšek před gólmanem Jaroslavem Hüblem neuspěl. Za hosté kontroval Kubát, který se prodíral až k Leinonenovi, až ho nedovoleně zastavil obránce Jareš a šel si na dvě minuty odpočinout.

Hosté se nemohli dostat do pásma, až v samém závěru přesilovky převzal puk Černý, proháčkoval se mezi domácími obránci, ale na Leinonena nevyzrál. V 18. minutě se domácí diváci dočkali první radosti. Hlaváčovu střelu Jaroslav Hübl pouze vyrazil a Klimentu nebyl problém poprvé rozvlnit síť za litvínovským brankářem.

Do druhé části vlétli hosté obrovským náporem. Nejprve neuspěl Jánský, který ujížděl po levém křídle. O pár vteřin později zaútočili Lukeš s Černým, ale druhý jmenovaný si vylámal zuby na skvělém domácím brankáři, který se přemístil k druhé tyčce a obrovskou šanci zneškodnil. Do třetice potvrdil litvínovské trápení v koncovce Lukeš, když po Reichlově přiťuknutí pálil z mezikruží do připraveného Leinonena.

Poté se mohli domácí dostat do tlaku díky dlouhé dvojnásobné přesilovce, ale nepodařilo se jim pořádně usídlit ve svém útočném pásmu a ohrozit brankáře Jaroslava Hübla. Ve 36. minutě mohl navýšit náskok Špaček, ale v samostatném úniku na litvínovského gólmana nevyzrál. Hned za pár okamžiků ujížděl Janský z pravé strany, ale místo přihrávky na Gerhát volil střelu do připraveného domácího brankáře. Finská opora v brance domácích rozesmutněla hosty i po střele Gureně, kterou bravurně lapil do lapačky.

Domácí po špatné druhé třetině vstoupili do třetího dějství značně aktivněji. Nedvěda od branky dělily pouhé centimetry. Do ještě vetší šance se dostal liberecký Ondřej, ale ze skrumáže před brankou nastřelil jen připravený beton Jaroslava Hübla. V 44. minutě zatrnulo všem na stadionu, když se po Čakajíkově ráně složil na led Skuhrovec a jen za pomoci spoluhráčů se zvedl z ledu a odstoupil ze hry.

Liberečtí pokračovali v aktivitě, ale Bartovič ani Klimenta na Jaroslava Hübla nevyzráli. To se povedlo slovenskému rychlíkovi až z trestného střílení, které proměnil gólem mezi betony litvínovského brankáře. Následně pro hosty vykřesal naději Viktor Hübl, který dorazil v přesilovce Gureňovu střelu od modré čáry. Vítězství domácích pojistil 18 vteřin před koncem do prázdné branky při power play Blatný.

Bílí Tygři Liberec - HC Benzina Litvínov 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Klimenta (Hlaváč), 49. Bartovič z trestného střílení, 60. Blatný - 51. V. Hübl (Gureň, Švarný). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6, navíc Travníček, Reichel (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4354.
Liberec: Leinonen - Rýgl, Čakajík, Derner, Hunkes, J. Moravec, Jareš, Kolmann - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Bartovič, Kašpařík, Víšek - Špaček, Nedorost, Blatný - Ondřej, Plodek, Dušek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.
Litvínov: J. Hübl ml. - Kubát, Kroupa, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec (44. O. Poživil) - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Vopat - Jánský, Gerhart, Trávníček - od 21. navíc Bojer. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice