Hlavní obsah

Dal mi ránu a ani mi nerozuměl, popisoval Vašíček start bitky s Kanaďanem

Do konce hokejového zápasu mezi pražskou Slavií a Plzní scházelo pouhých šestačtyřicet vteřin, když se do sebe za domácí brankou ostře pustili dva kohouti. Obránce Slavie Jiří Vašíček sice schytal první ránu, ale poté předvedl plzeňskému Kanaďanovi Marku Bomersbackovi, že na tvrdé bitky jsou navyklí i hokejisté hrající v české kotlině. Kdyby se hodnotilo jako v boxu, Vašíček by jasně vyhrál na body.

Článek

„Hlídal jsem si hráče u naší brány a jak jsem se k němu otočil čelem, tak jsem dostal ránu hokejkou. Tak jsem se ho zeptal, co to má znamenat, ale on mi asi nerozuměl. Tak jsme se do toho pustili,“ popisoval začátek bitky Jiří Vašíček, jenž netušil, že jeho protivník nerozuměl ani zbla tomu, co na něj bek Slavie křičel. Byl to totiž kanadský útočník Mark Bomersback, který hraje v Plzni teprve několik týdnů a česky umí jen základní slovíčka.

„Já jsem vůbec nevěděl, kdo to je. Natož, že je to Kanaďan. Ale asi to nebyl takový ten hráč určený k tomu, aby se rval. Kdyby to byl nějakej bitkař, tak by to bylo mnohem těžší,“ uznal Vašíček. Takhle si připsal poměrně snadný skalp, když sedmadvacetiletého forvarda řezal hlava nehlava a ke konci mu i přes hlavu přetáhl dres na znamení ještě větší potupy.

Vláďa se ani nezlobil

Však také sklidil pochvaly od spoluhráčů, když je míjel cestou do šatny, protože bylo jasné, že vyfasuje trest do konce zápasu. „Kluci si se mnou plácli, tak jsem byl rád, že si ze mě nebudou dělat srandu jako tehdy s Nedvědem. To jsme tady spíš tak ´plavali´,“ připomněl svou předchozí bitku při posledním setkání s Plzní v semifinále play-off. „Tohle už bylo víc do bitky a mám z toho dobrej pocit. Myslím, že to nebylo špatný,“ usmíval se Vašíček, jehož zdobily čerstvé šrámy u nosu a na čele.

„On mě trefil vlastně hned na začátku, ale pak už ne,“ upozornil urostlý bek. „Plzeňští asi chtěli ještě něco vyprovokovat, aby se dostali do tlaku a dali gól. Já šel na led s tím, abych nebyl vyloučenej a naštěstí jsme teda byli vyloučený oba, takže se Vláďa ani nezlobil,“ ulevilo se mu, že neschytal výčitky od trenéra Vladimíra Růžičky. „Hlavně, že se neprohrálo, s tím jsem nejvíc spokojený. Byl to zápas jak na houpačce, ale naštěstí to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ uzavřel Vašíček.

Reklama

Související témata: