Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 3:1Karlovy Vary poprvé v nové hale vyhrály, zdolaly Třinec 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mucha 1 : 0
23. Pech 2 : 0
28. Růžička 2 : 1
37. Kumstát 3 : 1

Hokejisté Karlových Varů se na čtvrtý pokus dočkali první extraligové výhry ve své nové hale, když v sedmém kole zdolali Třinec 3:1. Kouč Josef Paleček roztrhl útočnou trojici Petr Kumstát, Václav Skuhravý, Jan Košťál a Kumstát ve formaci s Lukášem Pechem a Václavem Pletkou pomohl k výhře gólem a asistencí.

Článek

Energie nastoupila bez zraněného brankáře Mensatora a aktivněji začali hosté. V první velké šanci se ocitl ve čtvrté minutě Martynek, ale Sáblík byl na místě. První přesilové hře hostí se domácí ubránili a v osmé minutě mohl otevřít skóre Kumstát, který trefil tyč. Sáblíka pak vyzkoušel Balej, z protiútoku zase zahrozil Pletka a Brňákovu střelu také kryl Duba.

V polovině úvodní třetiny se už domácí radovali, když se po přihrávce Skuhravého prosadil obránce Mucha. Západočeši se pak ubránili bez potíží při Pechově trestu a sami měli nápor při trestů Lojka, ale při následném Kohnově vyloučení Dubu už neohrozili. V poslední minutě první třetiny pak neprotlačil puk za Dubova záda osamocený Pletka.

Hned po 21 vteřinách druhé třetiny se naskytla domácím přesilovka po vyloučení exkarlovarského Poláka, ale šanci Skladaného zlikvidoval Duba. Ve 23. minutě se dostal k odraženému puku Pech a zvýšil na 2:0. Ve 25. minutě bylo rušno i před Sáblíkem, kdy po chybách Proška a Dobroně měli velké šance Květoň a Peterek.

Ve 28. minutě už při vyloučení Skuhravého snížil na rozdíl jediné branky Růžička, který tečoval Balejovu střelu za Sáblíkova záda. V této fázi zápasu byli opět aktivnější hosté. Ve 32. minutě se však za záda třineckých obránců dostal Kumstát, ale jeho střelu efektivním zákrokem zneškodnil Duba. Třinec se snažil vyrovnat a při Němcově vyloučení podržel domácí Sáblík. Ve 37. minutě využil naopak přesilovou hru Západočechů Kumstát.

Na začátku závěrečné třetiny se domácím naskytla na 98 vteřin možnost přesilové hry pět na tři. Skladaného ale vychytal akrobatickým zákrokem Duba a byla to jediná příležitost, kterou si domácí vytvořili. Od 48. minuty se hra přelévala z jedné strany na druhou a v šancích se postupně objevili domácí Pletka a třinecký Polák.

Jedna z posledních možností na zvrat v zápase se naskytla Třineckým v 55. minutě při vyloučení Čutty, ale domácí se díky obětavým zákrokům ubránili. V závěru hráli po vyloučení Skuhravého hosté ještě v power play v šesti proti čtyřem, ale zápas už nezdramatizovali.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Mucha (Skuhravý), 23. Pech (Kumstát, Němec), 37. Kumstát (Pletka, Němec) - 28. M. Růžička (Balej). Rozhodčí: Jebavý, Svoboda - Kis, Prchal. Vyloučení: 8:6, navíc Čutta (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 3553.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Prošek, Brňák - Dej, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Kumstát, Pech, Pletka - Zucker, Haščák, Zaťovič - od 34. navíc Hluchý. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Třinec: Duba - Hrabal, Výtisk, D. Seman, Malec, Cartelli, Zíb, Lojek, Andersons - Tomas, Polanský, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Kohn, M. Růžička - Kanko, Ostřížek, Kútny. Trenéři: Marek a Kopřiva.

Reklama

Související témata: