Hlavní obsah

Plzeň hraje na krásu, jenže zapomíná k tomu střílet góly

PRAHA

Sledovat hru plzeňských hokejistů z tribuny potěší oko každého fanouška, jenže trenéři na lavičce musí asi občas vnitřně trpět. Při všech těch pohledných kličkách a narážečkách Straky a spol totiž v konečném důsledku chybí to hlavní pro úspěch týmu - góly. V nové sezóně extraligy mají na kontě méně vstřelených branek jen Litvínov a dosud tragická Kometa Brno.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský Tomáš Vlasák (vlevo) před brankářem Slavie Stanislavem Nerudou

Článek
Fotogalerie

"My chceme hrát atraktivní hokej pro lidi, což se nám daří," tvrdí kouč Plzně Marian Jelínek. Jenže to mnohdy nestačí. V úterý poslali jeho svěřenci na branku pražské Slavie 37 střel, přičemž drtivá většina nalétávala na gólmana Nerudu během druhé třetiny. V ní si hosté vytvořili takřka neustálý tlak, ale gólově se prosadil jen kanadský žolík Scofield. Vniveč přišlo i pět přesilových her v řadě.

"Ve druhé třetině jsme byli jasně lepší, ale scházela nám produktivita a tak tuhle část hry vyhrál paradoxně soupeř," vykládal po zápase Jelínek. "Nehráli jsme špatně, byla tam chvílemi i velká převaha, ale nedali jsme góly. Holt jsme neměli dost štěstí. Ale určitě jsme mu šli víc naproti, než tomu bylo v Pardubicích," připomněl obránce Jaroslav Modrý předchozí porážku po nájezdech.

Schází gólový efekt

Jeden z nejzkušenějších hráčů Plzně se už tehdy nechal slyšet, že je třeba hru více zjednodušit a nevymýšlet zbytečně komplikované věci. "I tentokrát bylo té kombinace možná až příliš, ale to už je pak na individuálních výkonech a samotných hráčích pochopit, co je třeba a co dát týmu, abysme zase dávali góly," zamyslel se Modrý po porážce na Slavii v rozhovoru pro Sport.cz.

"Já myslím, že jsme přesilovky nehráli až tak špatně, ale schází tomu ten gólový efekt, nějaká trefa, která by rozhodla zápas. Na druhou stranu musíme přiznat kvalitu Slavie, že dobře bránili a výborně jim zachytal gólman. Někdy taky musíš hrát to, co ti soupeř dovolí," uznal osmatřicetiletý bek.

Jelínek: Nemusíme se stydět

Slavia v předchozích dvou zápasech inkasovala celkem dvanáct branek, proto se proti kreativní Plzni soustředila především na defenzívu. "Nebylo to ještě stoprocentní, jak bysme to chtěli hrát, ale trochu jsme to zlepšili," byl po zápase spokojený obránce Pražanů Jiří Vašíček.

"Vždycky, když už se dostávali do tlaku, tak jsme jim dali gól. A to je myslím trochu položilo," komentoval Vašíček hru soupeře, jenž na začátku druhé třetiny otočil skóre, jenže i přes velkou převahu ve stejné herní části dvakrát inkasoval. "Ale přesto - tak jako jsou vítězství, za která se člověk stydí, tak jsou i porážky, za které se stydět nemusí," shrnul kouč Marian Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno