Hlavní obsah

V Kladně chtějí za 300 miliónů korun opravit zimní stadión

KLADNO

V Kladně chtějí v příštím roce začít s rozsáhlými opravami zimního stadiónu, na němž místní klub hraje zápasy hokejové extraligy. Rekonstrukce si celkově vyžádá 300 miliónů korun, což je zhruba třetina částky, za kterou měla poblíž stadiónu původně vyrůst multifunkční aréna. Žádost o evropskou dotaci na tuto stavbu ale zamítli krajští úředníci.

Foto: www.hc-kladno.cz

Zimní stadión v Kladně

Článek

V příštím roce se v první etapě za 100 miliónů korun počítá s opravami a zateplením střechy a úpravou ochozů zimního stadiónu. ČTK to ve středu řekl primátorův první náměstek Miroslav Bernášek (ODS). Zároveň upozornil, že město nyní kvůli hospodářské krizi čelí značnému výpadku příjmů z výběru daní a rekonstrukce v příštím roce odčerpá čtvrtinu prostředků z bankovního úvěru, který si radnice vzala na investiční akce.

Zahájení prací na stadiónu však bude podle Bernáška na druhou stranu znamenat příznivé ovlivnění pracovního trhu na Kladensku. Jde totiž o velkou zakázku, na které se bude podílet i řada subdodavatelských firem.

Generální manažer kladenského hokejového klubu Otakar Černý uvedl, že stadión se musí rekonstruovat bez omezení provozu, tedy během letní odstávky. "Máme 500 dětí a potřebujeme pro chod klubu dvě ledové plochy. Je to naplánováno na tři etapy, začalo by se v dubnu a končilo v září po dobu tří let," nastínil. Záměr schvalují i městští zastupitelé napříč politickým spektrem.

Bernášek podotkl, že stadión z konce 50. let dosud neprošel žádnou zásadní rekonstrukcí. "První etapa by měla zajistit novou střechu a začít připravovat ochozy. V další etapě se bude pokračovat s centrálními vstupy a odbavovacími systémy," uvedl.

Reklama

Související témata: