Hlavní obsah

Třinec - Liberec 6:3Třinec se naučil přesilovky a porazil Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Nedvěd 0 : 1
18. Tomas 1 : 1
26. Ondřej 1 : 2
29. Výtisk 2 : 2
37. Polanský 3 : 2
38. Seman 4 : 2
46. Blatný 4 : 3
48. Martynek 5 : 3
58. Martynek 6 : 3

TŘINEC

Třinec využil dvě ze sedmi přesilových her a tím vyhrál zápas. V předešlých bojích byl v početní převaze neuvěřitelně jalový. „Už jsme se potřebovali v přesilovkách chytit a je dobře, že se to povedlo v zápase, který se nevyvíjel pro nás dobře,“ pravil Rostislav Martynek, jenž proměnil prvou.

Článek

Třinec dvakrát prohrával. „Byli jsme nervózní na puku. Když Dan Seman vyrovnal na 2:2, cosi se s námi stalo. Najednou jsme mnohem lépe bruslili v útočné třetině. Když vstřelil Polda Polanský třetí branku, už jsme na ledě dominovali,“ podotkl Martynek.

Po třetím gólu Třince padl čtvrtý za 53 sekund. „Udělali jsme dvě hrozné chyby, ty dvě branky inkasované rychle po sobě nás zlomily,“ posteskl si Tomáš Klimenta.

Liberecký útočník spálil tutovku za stavu 2:2, kdy jel sám na brankáře Hamerlíka. „Když jsem potáhl puk do forhendu, blbě mi skočil. Byla to stejná chyba jako ty, z nichž jsme dostali třetí a čtvrtou branku,“ kál se Klimenta.

Liberec postrádal několik hráčů. S horečkou a virózou ulehl brankář Leinonen. „Nechtěli jsme ho s sebou tahat takovou dálku, raději jsme ho nechali doma,“ vysvětlil druhý trenér Liberce Filip Pešán. Kvůli zdravotním problémům nenastoupili ani Podkonický, Bartovič, Holub.

„Z naší strany to bylo povedené utkání. V útoku jsme byli velice dobří a tlak konečně přinesl i góly,“ těšilo třineckého kouče Břetislava Kopřivu. I Třinec postrádal důležitého hráče. Viróza nepustila do utkání útočníka Baleje.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Tomas (Polák, Cartelli), 29. Výtisk (Polák, Cartelli), 37. Polanský (Kohn, M. Růžička), 38. Seman (Martynek, Peterek), 48. Martynek (Peterek, Seman), 58. Martynek (Malec, Polanský) - 3. P. Nedvěd (Derner, Hlaváč), 26. Ondřej (Blatný), 46. Blatný (Vantuch, Hunkes). Rozhodčí: Husička, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. Diváci: 3075.
Třinec: Hamerlík - Seman, Malec, Lojek, Zíb, Cartelli, Výtisk, Hrabal, Andersons - D. Květoň, Martynek, Peterek - Kohn, Polanský, M. Růžička - Tomas, Hampl, Polák - Kanko, Marosz, Ostřížek. Trenéři: Marek a Kopřiva.
Liberec: Fikrt - Rýgl, Čakajík, Hunkes, Derner, J. Moravec, Jareš - Klimenta, P. Nedvěd, Hlaváč - Vantuch, Kašpařík, Víšek - Dušek, Nedorost, Špaček - Ondřej, Blatný, Plodek. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice