Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 6:0Kladno v klidu přehrálo Pardubice, Hašek šestkrát inkasoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Frolík 1 : 0
15. Patera 2 : 0
16. Bělohlav 3 : 0
19. Kalla 4 : 0
30. Eberle 5 : 0
44. Frolík 6 : 0

Hokejisté Kladna deklasovali v 8. kole extraligy Pardubice 6:0 a přeskočili svého dnešního soupeře v tabulce. Domácí o své výhře rozhodli už v první třetině, ve které překonali brankáře Dominika Haška čtyřikrát v rozmezí necelých pěti minut. Slavný gólman tak zažil nejhorší dvacetiminutovku od svého návratu do extraligy, zápas však přesto dochytal. Jeho protějšek Miroslav Kopřiva udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Článek

V úvodu zápasu to přitom na ofenzivní smršť domácích nevypadalo. Ve třetí minutě zkoušel Haška zaskočit Kalla, na druhé straně se z gólu už radoval Pivko, ale rozhodčí jej s odkazem na skutečnost, že hostující útočník puk dopravil za brankovou čáru rukou, neuznal. Když poté v oslabení neuspěl při samostatném úniku Somík, začali úřadovat domácí.

Dvoubrankové vedení si vypracovali v rozmezí třinácti vteřin. Nejprve připravili Kalla s Bílkem gól pro Frolíka a následně dorazil Procházkovu střelu, kterou Hašek jen vyrazil před sebe, Patera. Pohotová dorážka pomohla Kladnu i k třetí brance. Tentokráte Hašek jen vyrazil Čurillův pokus a autorem gólu byl Bělohlav.

Smrtící pětiminutovku hostů následně dokonala vyloučení Koláře a Sýkory, po kterých hráli domácí dvě minuty dvojnásobnou přesilovou hru a využili ji. Na 4:0 upravil Kalla. V 19. minutě tak bylo o osudu utkání a rozdělení bodů prakticky rozhodnuto.

Východočeši následně přežili další dvě oslabení, krátce po skončení Rákosova trestu však opět inkasovali. Kamešovu střelu od modré usměrnil za Haškova záda Eberle. Kladenský obránce, jenž nastoupil poprvé v sezoně a hned v elitní dvojici s Kaberlem, si tak připsal již třetí bod v utkání.

Až poté se do gólových šancí dostali i hosté. Při Mudrochově vyloučení však trefili jen tyč, Divíškovu šanci v další početní výhodě zlikvidoval připravený Kopřiva. Jeho protějšek Hašek tolik štěstí neměl. Ve 44. minutě inkasoval pošesté, když pro Frolíka připravil druhý gól aktivně hrající Kalla.

HC Geus Okna Kladno - HC Eaton Pardubice 6:0 (4:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Frolík (Bílek, Kalla), 15. Patera (Martin Procházka, V. Kameš), 16. Bělohlav (Čurilla, V. Kameš), 19. Kalla (F. Kaberle, Patera), 30. Eberle (V. Kameš), 44. Frolík (Kalla). Rozhodčí: Souček, R. Svoboda - Lhotský, Bejček. Vyloučení: 7:8, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3389.
Kladno: Kopřiva - V. Kameš, F. Kaberle, Mudroch, Šmach, Toman, J. Dlouhý, Trončinský, D. Růžička - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Čurilla, Tomajko - Bílek, Kalla, Frolík - Eberle, Steier, Kuchler. Trenéři: Müller a P. Kasík.
Pardubice: Hašek - Kočí, Čáslava, Píša, Kolář II, Nakládal, Havíř, Richter, M. Šeda - Cetkovský, Špirko, Somík - P. Sýkora, Divíšek, Pivko - Zohorna, Koukal, Starý - Klejna, Semorád, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Reklama

Související témata: