Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 1:2Litvínov nezvládl další zápas a kouč Hübl skončil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Černý 1 : 0
42. Boháč 1 : 1
62. Král 1 : 2

LITVÍNOV

Už na hrozivých šest porážek v řadě narostla černá série litvínovských hokejistů. Přitom nad Mladou Boleslaví dlouho vedli, ale nakonec brali jen bod za prohru 1:2 v prodloužení.

Článek

„Po zápase v Liberci jsme se chtěli vrátit k aktivnějšímu hokeji. Ale na jeden vstřelený gól se doma těžko vyhrává. Pár šancí jsme si vytvořili, bohužel jsme je neproměnili,“ pokrčil rameny trenér domácích Jaroslav Hübl starší.

Za stavu 1:1 ve třetí třetině se jeho svěřencům naskytla sedmiminutová přesilovka v kuse po vyloučení Bahenského, který dostal i trest ve hře. Jenže Litvínovští se nechali zbytečně dvakrát vyloučit a o velkou výhodu přišli. „Útočník udělá útočný faul v přesilovce, to je trestuhodné. Takové taktické chyby by se stávat neměly a vyvodíme z toho důsledky,“ zlobil se Hübl starší.

Kromě střelce vítězné branky Richarda Krále byl ústřední postavou Mladé Boleslavi v týmu debutující slovenský brankář Michal Valent, který skvěle zastoupil nemocného Schwarze. Kvůli viróze zůstali doma i obránce Jiruš a útočníci Handlovský a Gajovský. „Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany a zvládli jsme závěr,“ byl spokojen trenér Vladimír Čermák.

Důsledky vyvodil litvínovský kouč bezprostředně po zápse, kdy na svou funkci rezignoval. Předposlední tým extraligy převzal dosavadní asistent Jiří Kučera, kterému bude pomáhat obránce Jiří Šlégr, jenž by měl u týmu působit v roli hrajícího asistenta.

Hüblova rezignace je již druhou trenérskou změnou v nové extraligové sezóně. Před týdnem odvolal poslední tým tabulky Kometa Brno Vladimíra Kýhose.

Jednapadesátiletý Hübl vedl Litvínov od ledna 2007. V minulé sezóně vybojoval s týmem v základní části třetí místo, v play-off vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším mistrem Karlovými Vary po prohře 0:4 na zápasy.

Letos se Litvínovu vůbec nedaří a po osmi kolech má na kontě jediné vítězství a čtyři body. Horší je pouze nováček Kometa Brno.

HC Benzina Litvínov - BK Mladá Boleslav 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. J. Černý - 42. Boháč (T. Sýkora, Nouza), 62. Král z trestného střílení. Rozhodčí: Polák, Mikula - Kis, Prchal. Vyloučení: 7:5, navíc Vopat 10 min. - Bahenský do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4106.
Litvínov: J. Hübl ml. - Kubát, Kroupa, Švarný, Gureň, Punčochář, Skuhrovec - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Vopat - Jánský, Gerhart, Trávníček. Trenéři: J. Hübl st. a Kučera.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Mocek, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Nouza, T. Sýkora, Boháč - Bahenský (46. D. Vrbata), Fabuš, Macho. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Reklama

Související témata: