Hlavní obsah

Č.Budějovice - Vítkovice 4:3Budějovice připravily Vítkovicím první prohru, radost ale zastínila smrt

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Klimek 0 : 1
29. Hubáček 0 : 2
34. Jurečka 0 : 3
39. Kůrka 1 : 3
39. Gulaš 2 : 3
41. Gulaš 3 : 3
55. Macháček 4 : 3

Hokejisté Českých Budějovic porazili v pátečním utkání 8. kola O2 extraligy vedoucí Vítkovice 4:3 a připravili tak Ostravanům první porážku v této sezóně. Jihočeši dokráčeli k zisku tří bodů i přesto, že ve 34. minutě prohrávali již 0:3.

Článek

Vítězství domácích zastínilo neštěstí, které se přihodilo během utkání v hledišti Budvar Arény. Jeden z diváků, kterých přišlo na zápas necelých pět tisíc, měl v průběhu druhé třetiny náhlé zdravotní potíže a i přes poskytnutou rychlou pomoc záchranné služby zemřel. Pravděpodobnou příčinou smrti je infarkt.

V samotném utkání měl první střeleckou příležitost domácí kapitán Sailer, ale potom byli nebezpeční hosté. V osmé minutě Hubáček prokličkoval před budějovickou klec a vyzkoušel Kovářův postřeh. Po objetí branky zezadu znovu Hubáček posunul kotouč Stehlíkovi a ten zblízka pálil vedle. O tři minuty později Varaďa projel středem kluziště, na levém křídle uvolnil Reháka, ale ten Kováře neprostřelil.

V 15. minutě Melichárek našel křížnou přihrávkou na modré čáře volného Kůrku, jeho nájezd ale zastavily betony Šindeláře, který se postavil mezi tyče vítkovické svatyně. Při trestu domácího Hudce nedlouho před první pauzou vytvořili Vítkovičtí před domácí brankou drtivý tlak a Klimek zblízka otevřel skóre. Jihočeši přidali do kroku, z Macháčkovy přihrávky střílel Hudec, poté zkusil štěstí Kůrka, ale Šindelář obě situace vyřešil. Zdatně si počínal i Kovář, jenž zlikvidoval dalekonosnou střelu Voráčka.

Podruhé v utkání se domácím vymstilo Hudecovo vyloučení, když Hubáček ze skrumáže po Sičákově nahození znovu překonal Kováře. V polovině utkání jeli Vítkovičtí dva na jednoho, ale Kvapil se v zakončení ukvapil. Následovalo Šimánkovo sólo od modré, ovšem puk letěl vysoko nad branku.

Hosté využili i třetí přesilovku. Po sedmi vteřinách hry pět na tři se trefil od modré Jurečka. Nebezpečná byla i rána Stehlíka znovu od modré, poté Varaďa nezakončil sólo. Budějovičtí také využili přesilovku zásluhou Kůrky, jenž zametl puk do odkryté klece. O půl minuty později navíc přidal kontaktní gól Gulaš, který tečoval Gřegořkovu střelu.

Ze třetí třetiny uběhlo pouhých 20 vteřin, když mezi modrou čarou a pravým kruhem napřáhl Gulaš a bylo srovnáno. Na protější straně z otočky pálil Burger, potom zase Gulaš připravil šanci Vakovi, ale ten minul. V 50. minutě se vypravil dopředu obránce Ptáček, ale těsně před brankovištěm trefil jen Gulašovy brusle. Za katr šli Sičák a po něm Burger, domácí měli výhodu 81 vteřin přesilovky pět na tři, ale k nepříliš účinné střele se dostal pouze Vak.

Vteřinu poté, co z trestné lavice naskočil do hry hostující Kuboš, napřáhl na levém kruhu Macháček a svou první trefou v extralize strhl na začátku 55. minuty vedení na stranu Budějovic. V závěru hosté promarnili přesilovku a i proto všechny body zůstaly na jihu Čech.

HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 4:3 (0:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 39. Kůrka (Mertl, Melichárek), 39. Gulaš (Gřegořek, Vak), 41. Gulaš (Vak), 55. Macháček (Huml) - 17. Klimek, 29. Hubáček (Sičák, Jurečka), 34. Jurečka (Sičák, Burger). Rozhodčí: Hribik, Kubeš - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8, navíc Snopek (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:3. Diváci: 4935.
České Budějovice: Jakub Kovář - L. Poživil, Vydarený, Ptáček, Gřegořek, Snopek, Melichar, Macháček - Kůrka, Mertl, Melichárek - Gulaš, Vak, Hřebejk - M. Hudec, Huml, Veselý - L. Květoň, Šimánek, Sailer - od 36. navíc Kotrla. Trenéři: Tlačil, Kupka a Gula.
Vítkovice: Šindelář - Jurečka, Rehák, Kuboš, Stehlík, Sičák, Trnka (15. Voráček) - Klimek, Burger, Hubáček - Ujčík, R. Hruška, Kvapil - Treille, Štefanka, Krenželok - Varaďa, Roman, Svačina - od 41. navíc Szturc. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Reklama

Související témata: