Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 4:3Karlovy Vary se dál trápí, na Spartě prohrály v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pech 0 : 1
6. Zucker 0 : 2
9. Ton 1 : 2
22. Broš 2 : 2
39. Pletka 2 : 3
41. Hlinka 3 : 3
65. Netík 4 : 3

PRAHA

Hokejisté Sparty Praha zdolali v pátečním 8. kole extraligy Karlovy Vary 4:3 v prodloužení. Úřadující mistr se dál trápí a na svém kontě má jen dvě výhry. Na začátku přitom dal dva slepené góly, pak jej ale začala Sparta přehrávat a zápas dovedla do prodloužení, které jedenáct sekund před koncem rozhodl Netík.

Článek

Karlovy Vary sice na Spartě neměly nijak oslnivý úvod, o to prudší byl ale jejich první úder. V 5. minutě ujel Pletka a i když ho Chábera vychytal, puk se záhy do pásma vrátil a Pech už gólmana prostřelil.

Za patnáct sekund Západočeši vedli už o dva góly. Po buly se hra znovu přemístila před Cháberu, který jen vyrazil Parýzkovu ránu od modré a Zucker téměř ze stejného místa poslal puk do sítě. Domácí to srazilo, měli problém vyvézt puk a Karlovarští toho mohli využít, jenže Kumstát trefil v největší šanci tyčku.

Spartu pozvedla až hra čtyři na čtyři, na niž došlo v 8. minutě - začala lépe napadat a držela Karlovy Vary v jejich pásmu. Výsledek se dostavil záhy. Kratěna zavezl puk do pravého rohu, mezi kruhy našel Vykoukala, který ještě posunul za sebe na úplně volného Tona a ten bez potíží zavěsil.

Pozvolna sílící převahu domácí zúročili v úvodu druhé třetiny. Při vyloučení Skuhravého vyhrál Hlinka souboj v pravém rohu pro Netíka a po jeho křížném pasu z metru skóroval u zadní tyčky stojící Broš. Sparta měla i poté navrch, ale pro ní stál výborně chytající Sáblík.

Tlak Pražanů pozvolna slábl a Karlovy Vary začaly útočit. Kumstátovu dlouhou kličku od pravého mantinelu ještě zhatil Cháberův vytrčený beton a do sítě neprošla ani Němcova střela z mezikruží po zpětné přihrávce, přesto Sparta minutu před koncem třetiny inkasovala. Pletka napřáhl od levého mantinelu a Cháberovi jeho střela proklouzla za záda.

I podruhé Spartě pomohla k vyrovnání přesilovka. Hned na začátku třetí třetiny vybojoval puk za brankou Karlových Varů Hlinka, pasem mezi kruhy našel Kratěnu a i když jeho střelu Sáblík vyrazil, puk si znovu našel Hlinka a z úhlu jej vrátil do sítě.

Když už se schylovalo k samostatným nájezdům, našlápl v závěru prodloužení na polovině hřiště Netík, protáhl se mezi obránci, zasekávačkou si položil Sáblíka a rozhodl.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Ton (Vykoukal, Kratěna), 22. Broš (Netík, J. Hlinka), 41. J. Hlinka (Kratěna), 65. Netík (J. Hlinka) - 6. Pech (Kumstát), 6. Zucker (Parýzek), 39. Pletka (Kumstát, Němec). Rozhodčí: Hodek, Šír - Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 4:6, navíc Dobroň (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5733.
Sparta: Chábera - Černošek, Gulaši, Jan Hanzlík, S. Hudec, Macholda, Mrázek, Vojta, Vykoukal - Ton, Broš, Kratěna - Látal, D. Výborný, Ručinský - Netík, J. Hlinka, Hromas - Kafka, Koreis, Podlešák. Trenéři: Hynek a F. Výborný.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Čutta, Dobroň, Hájek, Mucha, Parýzek, Brňák - Dej, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Kumstát, Pech, Pletka - Zucker, Haščák, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno