Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 3:4Plzeň bez vůdce Straky podlehla Zlínu po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Scofield 1 : 0
3. Důras 1 : 1
35. Vlasák 2 : 1
37. Švrček 2 : 2
45. Leška 2 : 3
58. Bomersback 3 : 3
65. Hamrlík 3 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Zlína získali v 8. kole O2 extraligy dva body na ledě Plzně po výhře 4:3 po samostatných nájezdech. Domácí bez zraněných opor Martina Straky a Tomáše Pöpperleho v pátek dvakrát vedli, ale nakonec málem prohráli v normální hrací době. Ševci totiž mohli získat i tříbodovou výhru, ale domácí vyrovnali necelé tři minuty před vypršením základní hrací doby. V nájezdech trefil plzeňský Jiří Hanzlík pouze horní tyč a výhru hostům zajistil přesnou střelou Martin Hamrlík.

Článek

Utkání začalo z obou stran bez důrazu na taktiku a domácí šli do vedení již v úvodní minutě, kdy Scofield pohotově dorazil za Sedláčkova záda svou vlastní střelu. Hosté ovšem vyrovnali o necelé dvě minuty později v přesilové hře, když svoji akci po pravém křídle zakončil explzeňský Důras přesnou ranou do pravého horního rohu Francouzovy branky.

Poté převzali iniciativu Plzeňští a hosté zastavovali jejich rychlé akce pouze za cenu faulů. V početních výhodách ale svěřenci kouče Jelínka dokazovali, že jim tato herní disciplína v nové sezoně nevychází. Ve 14. minutě se zaskvěl Sedláček proti pokusu Vampoly a po chvíli skvěle vychytal i příležitost Vlasáka. Největší šanci domácích měl při přesilovce v závěru třetiny Benák, z mezikruží však vypálil nepochopitelně mimo.

Prostřední část zahájili aktivněji hosté a v oslabení uchránil svůj tým od pohromy jen brankář Francouz, který vleže zastavil Balaštíkovu dorážku do poloodkryté branky. Další práci mladému brankáři přidělal bek Dresler, jenž za nedovolený zákrok vyfasoval trest na čtyři minuty. Hosté ale kromě střel od modré čáry dlouhou početní převahu nezvládli.

Následující chvíle ovládly na ledě nepřesnosti obou týmu, které byly důsledkem opatrné hry. Přesto se domácí opět ujali vedení. Ve 34. minutě až šestou přesilovku domácích Indiánů v utkání zužitkoval Vlasák, když se nekompromisně opřel do odraženého puku v prostoru mezi kruhy. Hosté ale záhy znovu dokázali srovnat skóre. Obránce Švrček totiž zakončil svůj výlet tvrdou střelou z levého kruhu mířící přímo nad rameno Francouze.

Do třetí třetiny naskočili domácí s jasným cílem strhnout vítězství na svou stranu. Jejich snahu ale uťal ve 45. minutě z rychlého protiútoku Leška, který po dlouhé přihrávce Švrčka zakončil samostatný únik povedeným bekhendovým blafákem. Vyrovnat mohli domácí v 56 vteřin trvající přesilovce pět na tři. Hosté se ale obětavě ubránili a začali chytrou hrou směřovat k výhře.

Domácí však v závěru normální hrací doby zjednodušili kombinace a tlačili se před Sedláčka. Z jejich náporu vyplynul nedovolený zákrok Galvase, jehož vyloučení potrestal Bomersback gólovou střelou bez přípravy od mantinelu. Hosté přesto v poslední minutě sahali při vyloučení Hanzlíka po třech bodech. Proti byl ovšem Francouz, který přes zakrytý výhled reflexivně zastavil Hamrlíkovo nahození.

V prodloužení se blýskl i jeho protějšek Sedláček, jenž vytěsnil pohotově lapačkou mimo Hanzlíkovu střelu při přečíslení tří na jednoho. O bodu navíc rozhodly až nájezdy, když jediným úspěšným exekutorem se stal zlínský specialista této disciplíny Hamrlík.

HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Scofield (Vampola), 35. Vlasák (Kracík), 58. Bomersback (Benda) - 3. Důras (Švrček, Kollár), 37. Švrček (Nosek, Roman Vlach), 45. Leška (Švrček), rozhodující sam. nájezd Hamrlík. Rozhodčí: Pešina, Turčan - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 6270.
Plzeň: Francouz - O'Brien, Modrý, Benák, Jiří Hanzlík, Dresler, Mezei, Dobrovolný - Bomersback, Kracík, Vlasák - Scofield, Vampola, Tvrdík - Dvořák, Benda, Adamský - Hvila, Kubica, Matějovský. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Švrček, Míka, Linhart, Bořuta, Lučka - Balaštík, Leška, Rachůnek - Důras, Kollár, Záhorovský - Kubiš, Roman Vlach, Köhler - Sivák, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: